De Cierk in Oostende is open, maar nog niet op volle kracht

Stephanie Debels van De Cierk in De Cierk: “We zullen organisch groeien.” (foto Peter Maenhoudt)
Redactie KW

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar ‘fish food and meet market’ De Cierk op de Oosteroever is eindelijk open. Nog niet op volle toeren, maar je kan er wel al terecht voor veel lekkers. Korte keten en ambachtelijk staan er centraal.

Zeven pakhuizen aan de Vismijn werden omgevormd tot De Cierk. Op het gelijkvloers vind je zelfstandige standhouders die hun producten verkopen, op de eerste verdieping zijn er een moderne keuken en belevingsruimtes.

De Cierk opende een jaar geleden al, maar door alle coronamaatregelen kon het concept nog niet helemaal uit de startblokken schieten. “In covid-tijden is het heel moeilijk om te schakelen”, zegt Stephanie Debels van De Cierk. “Door corona waren we wel gedwongen om een ommezwaai te doen. Pop-ups kunnen hier voortaan ook. We focussen op korte keten en ambachten. Grote investeringen hoeven ze hier niet te doen, want dat is er allemaal al. De ondernemers hoeven ook niet enkel voeding te verkopen. Een ambachtelijke kunstenaar kan hier ook terecht.”

Kwaliteit

De pop-up bakker maakt nu plaats voor Cierk Cuisine, een plek waar de huiskok aan de slag gaat met de ingrediënten van de partners. “Verder is er ook nog ruimte voor zuivel en vis”, vertelt Stephanie. “Vlees hebben we voorlopig niet voorzien, maar dat kan. Als er morgen een ambachtelijke slager wil starten, dan is dat zeker een mogelijkheid. Mensen vinden hun weg naar de viswinkel, al is dat wel traag gegroeid. Wij bieden kwaliteit aan, waarbij we zoveel mogelijk van onze eigen Belgische vloot – en dan nog het liefst van eigen schip – verkopen.”

Evenementen organiseren is ook een belangrijk luik. “We zijn zeer blij dat er ondertussen weer wat mag. De aanvragen zijn er en de eerste evenementen gaan met mondjesmaat door. Onze locatie is groot en dus kan je voldoende afstand houden. Ideaal voor een bedrijfsreceptie, of een vergadering van de raad van bestuur.”

“Wanneer we op volle toeren zullen draaien? Ik verwacht dat we organisch zullen groeien. Zodra alle partners aan boord zijn en we een langetermijnwerking hebben, kunnen we aftellen naar de ‘grand opening’.”

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier