https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Crelem Bakeries Lendelede bakt hartverwarmende ‘wenskoeken’

Kevin en Sarah van Vermauts Boerenbrood Lendelede tonen de gelukskoekjes van Crelem Bakeries.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Kevin en Sarah van Vermauts Boerenbrood Lendelede tonen de gelukskoekjes van Crelem Bakeries.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Redactie KW

Vermauts Boerenbrood, sinds vorig jaar een van de drie vestigingen van de Crelem Bakeries groep van de Limburgse familie Cretskens, maakt in deze coronatijden ‘wenskoeken’ met een hartverwarmende boodschap als ‘Missyou of ‘I love you”. “Een typisch West-Vlaams product dat om die reden ook in onze Lendeleedse bakkerij geproduceerd wordt”, zegt Brenda Berghmans van Crelem Bakeries.

We kennen hier in onze provincie al lang de zogenoemde ‘Klaaskoeken’ die uit zoete sandwichdeeg gemaakt worden en destijds alleen met sinterklaasdag 6 december bij de bakkers te koop waren. Later kregen die koeken naargelang de periode een andere vorm en werden als kerst- en paaskoeken verkocht. Op vandaag worden die koeken zo goed als het hele jaar door verkocht. Een typische West-Vlaams fenomeen.

“Crelem Bakeries heeft van de traditionele seizoenkoeken, actuele wenskoeken gemaakt”, zegt marketing manager Brenda Berghmans.

Klavertjevier

“In de vorm van een klavertjevier en voorzien van een hartverwarmende boodschap zoals Miss you , I love you of Hug you soon . Die seizoenkoeken produceren we in onze bakkerij in Lendelede. Daarmee steken we een traditioneel product in nieuw kleedje.”

“De wenskoeken zijn een voorbeeld van hoe je met een traditioneel en al lang bestaand product in moeilijke coronatijden toch nog actueel uit de hoek kan komen. We missen allemaal onze familie, vrienden, kennissen, … En zo een hartverwarmende boodschap in een wenskoek in de vorm van een geluksklavertje is een extra leuke attentie voor wie er een koopt. Als moderne bakkerij hebben we het vakmanschap om bakkerijproducten toch nog op een traditionele manier te bakken.”

Gevestigde waarde

Vermauts Boerenbrood is een gevestigde waarde in de regio en is in 1898 opgericht door Aloïs Vermaut in Hooglede. De bakkerij biedt dagelijks een vers gamma brood, gebak, koffiekoeken, sandwiches, krokante producten en nu ook wenskoeken aan.

We steken een traditioneel product in een nieuw kleedje

Je vindt de ‘wens’-koeken in de broodafdeling van heel veel supermarkten ( www.crelembakeries.be ). Maar ook andere winkeliers kunnen die wenskoeken in hun assortiment opnemen en ons daarvoor contacteren.

Crelem Bakeries heeft behalve de vestiging in Lendelede ook nog bakkerijen in Heusden-Zolder en Asse. (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten