Comptoir d’Elodie uit Komen sluit de deuren op 30 april: “Weken gezocht naar een oplossing”

Le Comptoir d’Elodie, de verpakkingsvrije winkel van Elodie Braem uit de Wervikstraat in Komen, sluit definitief de deuren.
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Het begon als een succesverhaal maar eindigde met een erg emotionele, valse noot. Le Comptoir d’Elodie, de verpakkingsvrije winkel uit de Wervikstraat in Komen, sluit definitief de deuren. De energieprijzen die de lucht in schoten en de prijsstijging van de producten deden Elodie Braem (44) de das om.

Een jaar geleden zag Elodie haar levensdroom in vervulling gaan. Ze opende de deuren van haar eigen kruidenierswinkel, een speciaalzaak waar de nadruk lag op verpakkingsvrije producten. Klanten kwamen met hun eigen tassen en potjes langs om zo de verse producten mee te kunnen nemen. Het ecologische en economische aspect sloeg aan en klanten vonden vlot de weg naar Le Comptoir d’Elodie. Begin dit jaar zag Elodie haar inzet beloond met een ondernemersaward, uitgereikt door de SIDEC.

Helaas kent het succesverhaal nu zijn einde. “Dit leverde me heel wat slapeloze nachten en ik heb weken gezocht naar een oplossing, maar helaas moet ik op 30 april de deuren van mijn zaak definitief sluiten”, stond te lezen op haar Facebookpagina. “De energieprijzen schoten de lucht in waardoor het erg moeilijk werd om de zaak draaiende te houden. De genadeslag viel toen ook de prijzen van mijn producten bleven stijgen. Het werd onmogelijk om op die manier nog verder te doen, hoewel ik steeds kon rekenen op trouwe klanten.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier