Commerce Wandeling in Bissegem op zondag 19 september: “Lokale handelaar duwtje in rug geven”

Ilse Derycke, Joeri Beelprez, Jeldrik D’Haene en Olivier Soenen. (foto EDB) © Els Deleu
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Op zondag 19 september vindt er in Bissegem een Commerce Wandeling plaats die loopt langs alle deelnemende handelszaken en zelfstandigen.

Met De Commerce organiseerde Ilse Derycke vroeger een beurs in Heule. “Daarmee wou ik lokale zelfstandigen een duwtje in de rug geven. Dat is nu ook het geval in Bissegem maar dan wel in de vorm van een wandeling”, vertelt Ilse, die zaakvoerder is van Elis 1972 en Huidinstituut LabElle. “Er is doorgaans weinig te doen in Bissegem, we willen dan ook ons dorp weer doen bruisen van het leven!”

Samen met Joeri Beelprez van Kava, Jeldrik D’Haene van ‘t Koningshof en Olivier Soenen van ‘t Verschil organiseert Ilse nu een Commerce Wandeling. “Het is interessant voor de Bissegemse zelfstandigen om deel te nemen, want op die manier komt er ook wat publiciteit voor je zaak! We betrekken de zelfstandigen en geven naambekendheid aan de Bissegemse handelaars. Of ze hun zaak nu runnen in hoofd- of in bijberoep maakt niet uit.”

Leuke acties

Er worden tijdens de Commerce Wandeling ook leuke acties opgezet, onder meer voor de kinderen. Om dit te kunnen organiseren, wordt er aan de deelnemende zelfstandigen een bijdrage van 25 euro gevraagd. “Het is de bedoeling dat de wandelroute voorbij alle deelnemende handelaars loopt. Wie bij elke zelfstandige langskomt, maakt kans op een prijs.”

Deelnemende handelaars zijn vrij om zelfs iets op te zetten of iets aan te bieden aan de wandelaars. “Iedereen vult dit in naar eigen keuze”, vertelt Ilse Derycke. Zelfstandigen die nog willen deelnemen kunnen zich wenden tot De Commerce op Facebook of bij de organiserende zelfstandigen.

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier