Cindy Roels (39) verruilde zorgsector voor bakkersstiel

“Zelf ben ik niet echt een taartmens”, vertelt Cindy Roels. (foto )
Redactie KW

Terwijl Cindy Roels tot voor de coronacrisis in de zorgsector aan de slag was, staat haar wekker nu dagelijks midden in de nacht om te gaan werken bij een bakker-patissier in Eeklo. Daarnaast bakt en verkoopt ze ook zelf taarten met haar C-atelier.

Na een eerste pauze in de zorgsector met verlof zonder wedde en diverse opleidingen tot patissier maakte Cindy Roels de definitieve overstap naar de bakkersstiel. Inmiddels werkt de 39-jarige dame al twee jaar bij een bakkerij. “En dat was een ferme omschakeling ja”, lacht ze meteen. “In de zorg had ik geen vaste uren, maar nu start mijn werkdag elke dag omstreeks 4 uur ’s morgens. Raad gerust zelf hoe vroeg je dan uit de veren moet”, knipoogt Roels.

Hobby

Ondanks de opleidingen leert ze nog elke dag bij over de ambacht van het taartbakken. “Veel lessen werden geschrapt door de coronacrisis en bovendien leer je het best door zelf taarten te bakken en af en toe fouten te maken. Maar inmiddels lukt het vlot en doe ik mijn werk met enorm veel passie. Het is echt een hobby die ik professioneel mag uitoefenen.” Ook bij haar gezin zorgde de omschakeling voor een serieuze verandering, maar de kinderen zijn alvast fan.

“Onze kinderen vinden het enorm stoer dat mama nu bakker is”, vertelt de patissier. “Maar ik was 37 toen ik veranderde van job. Op die leeftijd lukt dat nog gemakkelijk en ik ben blij dat ik de stap heb gezet. Patisserie is niet gemakkelijk en bij momenten echt chemie. Alles moet exact afgewogen worden en op de juiste temperatuur zijn. Als het buiten regent moet je zelfs een andere werkwijze hanteren.”

Bijberoep

Naast haar job bij de bakkerij in Eeklo richtte de Oedelemse ook haar eigen patisseriebedrijf in bijberoep op. Wekelijks kan je bij haar taart bestellen en die op zondag ophalen. “Ik maak elke week één soort. Op die manier kan ik me volledig focussen op die ene taart die ik dan wel in verschillende groottes voor verschillende mensen maak.”

Roels ziet haar bijberoep nog steeds als hobby. Ze wil bovendien geen grote expansie nastreven: “Want het moet plezant blijven. Ik wil mensen blij maken en ik hou van de reacties die ik op zondagmiddag krijg over mijn taarten. Zodra ik voel dat ik moet bakken, stop ik ermee. Tegenwoordig komen mensen al vanuit Brugge voor mijn taartjes en dat doet natuurlijk enorm veel deugd.” Bizar is wel dat Cindy zelf niet erg van taarten houdt. “Ja, ik denk niet dat je dat veel hoort, maar ik merk dat ik zelf eigenlijk geen taartenmens ben. Ik vind het vooral leuk om taart te maken, recepten op te zoeken en inspiratie op te doen bij andere chefs”, besluit Cindy Roels.

(AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.