Chauffeur-app Get Driven wordt professionele matchmaker

Redactie KW

Get Driven, de app waarmee iedereen een student kan boeken als chauffeur, wordt dit weekend volledig vernieuwd. Voortaan zal ook zichtbaar zijn welke opleiding de studenten die met de wagens van de klanten rijden, volgen. Interessant voor veel klanten, vaak ondernemers, want wat blijkt: via Get Driven vonden veel ondernemers al nieuwe medewerkers en dus ook veel studenten al een vaste job.

“Het is een neveneffect van onze diensten, maar wel een heel fijne”, zegt oprichter Gunther Ghysels. “Een vijftigtal studenten die bij ons aan de slag zijn, vonden zo al een vaste job. Onze chauffeurs rijden dus zonder dat ze het weten blijkbaar vaak rond met de wagen van hun toekomstige baas.” En wat voor wagens ook? “Dat veel van onze klanten mooie wagens hebben, maakt het voor studenten ook gewoon heel fijn om dit als studentenjob te doen”, zegt Ghysels nog.

Het vinden van geschikt personeel is een huzarenstukje aan het worden voor veel ondernemers. Er heerst een flinke ‘war for talent’ en veel werkgevers zijn dan ook op alle mogelijke manieren op zoek naar nieuwe, geschikte mensen. Zo is nu ook de chauffeursapp Get Driven een handige tool geworden om al op jonge leeftijd personeel te rekruteren. Zelfs nog voor ze zijn afgestudeerd. Via de app Get Driven kan je een student inhuren om je met je eigen voertuig rond te rijden: overdag, voor wie van vergadering naar vergadering moet en tussendoor in de auto wil werken, of ’s avonds na een afmattende dag of uitgebreid restaurantbezoek.

Sollicitatiegesprek van 500 kilometer

“De studenten krijgen door de vele, lange ritten een vertrouwde band met de klant, wat spontaan resulteerde in job- en stageaanbiedingen”, vertelt Gunther Ghysels, CEO van Get Driven. Zo wordt een opeenstapeling van ritten wel eens een sollicitatiegesprek dat 500 kilometer lang duurt. Onze poule bestaat intussen uit een 800 actieve student-chauffeurs die meerdere keren per maand voor ons werken. Samen rijden ze tot 15 000 uur per maand met CEO’s, zaakvoerders, advocaten etcetera. Deze mensen verliezen veel tijd in het heel drukke verkeer in ons land. Dankzij onze diensten kunnen ze overdag op een veilige manier in de wagen werken, terwijl ze ook nog eens kunnen kennismaken met een grote poule aan jonge, gedreven professionals. Want van onze studenten kan je alvast één ding met zekerheid zeggen: ze willen werken.”

Get Driven in volle expansie

Het gaat hard voor Get Driven. CEO Gunther Ghysels stampte Get Driven uit de grond, een digitaal platform dat studenten inzet om zakenlui in hun eigen wagen te vervoeren, zodat zij tijd kunnen besparen. Een schot in de roos, want de dienst is populairder dan ooit. Na een lastige periode door covid realiseerde Get Driven de afgelopen maanden een groei van bijna 200% op maandbasis. In Oktober genereerde het platform meer dan €400.000 omzet en bijna 15.000 chauffeursuren per maand. Met de lancering van de nieuwe app willen ze een first mover zijn op de markt. De app brengt een technisch hoogstaand ecosysteem samen, geoptimaliseerd voor elke OS, met allerlei marketing features.

Over Get Driven

Get Driven is pionier in het drivers-on-demand segment. Een platform dat je toelaat een driver in jouw eigen wagen te boeken waar en wanneer je wil. Get Driven lanceerde de eerste “wij rijden je in jouw wagen” app begin 2019 na ruim anderhalf jaar ontwikkelen. In 2020 werd een volledig softwareteam aangeworven en werden kantoren in Berlijn, London en Luxemburg geopend. Get Driven staat voor innovatie met een constante focus op service en gebruiksgemak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.