Carwash Declerck in Lo viert 25ste verjaardag met wedstrijd

Pieter Declerck en Hugo Declerck bij de carwash die ondertussen al 25 jaar bestaat. (foto KVCL)
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

Carwash Declerck in de Hogebrugstraat in Lo bestaat 25 jaar. De zaak werd opgericht door Hugo Declerck. Ondertussen is het al enkele jaren zoon Pieter die de auto’s van een wasbeurt voorziet.

Heel wat mensen keken vreemd op toen Hugo Declerck naast zijn garage in de Hogebrugstraat in Lo een carwash opende. Zoiets verwacht je eerder in een grootstad, niet in een klein dorp als Lo met amper 1.100 inwoners. Maar het bleek een schot in de roos. 25 jaar later draaien de carwashborstels nog steeds op volle toeren.

“Hoeveel auto’s er de voorbije kwarteeuw door de carwash passeerden, weet ik niet”, zegt Pieter Declerck. “Maar het zullen er ongetwijfeld duizenden zijn. We hebben heel wat vaste klanten die wekelijks hun wagen laten wassen, anderen komen sporadisch eens langs voor een wasbeurt.”

Of daar ook speciale auto’s tussen zitten, vragen we ons af. “Ferrari’s of Lamborghini’s hebben we nog niet gewassen”, lacht Pieter.

Dina Tersago

“Maar we kregen wel al een BV over de vloer. Zo kwam Dina Tersago enkele jaren geleden langs in de carwash. Ze was in de regio voor de opnames van het programma Wie trouwt mijn zoon? toen iemand uit Pollinkhove daaraan deelnam.”

De wintermaanden zijn traditioneel de drukste. “Vooral wanneer er landbouwwerken worden uitgevoerd en er veel modder op de weg ligt”, zegt Pieter. “Dan zijn de auto’s behoorlijk vuil. Ook wanneer het vriest en de strooidiensten uitrijden, komen heel wat mensen langs om het chassis van de wagen te reinigen. Want al dat zout is niet goed voor de carrosserie. Wie de binnenkant van zijn wagen wil laten kuisen, kan bij ons trouwens ook terecht.”

Gratis carwashbeurt

De 25ste verjaardag laten ze bij Carwash Declerck niet onopgemerkt voorbijgaan. “Nog tot eind december krijgt iedereen die langskomt met zijn wagen een lotje waarop ze hun naam en telefoonnummer kunnen noteren”, besluit Pieter Declerck. “Uit alle lotjes worden begin januari 25 winnaars getrokken die elk een gratis wasbeurt krijgen. We danken alle klanten alvast voor het jarenlange vertrouwen.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier