Carlos opent barbershop in Dadizele

H&W Barbershop Tango Carlos Boelaert Beselarestraat Dadizele. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

De 40-jarige Carlos Boelaert opende onlangs in de Beselarestraat in Dadizele de deuren van zijn barbershop Tango. De Argentijnse Belg werkte tijdens de coronacrisis als verpleger, maar besefte dat hij net als vroeger in zijn geboorteland Argentinië opnieuw als kapper aan de slag wilde gaan.

De familie Boelaert heeft haar wortels in Vlaanderen, maar Carlos werd geboren in Argentinië. Daar werkte hij sinds 1999 als kapper. “Dertien jaar geleden zijn we in België komen wonen. Door de taalbarrière koos ik er toen niet voor om kapper te blijven.” Carlos voelt zich inmiddels helemaal thuis in Dadizele. De voorbije tien jaar oefende hij enkele administratieve jobs uit en werkte hij als verpleger.

“Vooral binnen die laatste job heb ik me erg geamuseerd. Maar toen kwam de coronacrisis. Ik merkte dat die toch serieus op me begon door te wegen.” Toen iemand Carlos voorstelde om opnieuw kapper te worden, groeide dat idee snel uit van een grap naar een duidelijk plan. “Vlakbij onze woning stond er een pand leeg.”

Carlos knapte het pand op en begon er onlangs zijn eigen zaak Tango, genaamd naar zijn herkomst. De Dadizelenaar is er inmiddels een maandje aan de slag en voelt zich als een vis in het water. “Toen ik startte besefte ik hoe erg ik dit gemist heb. De voorbije jaren bleef ik wel de haren knippen van mijn vrouw en kinderen, maar terug klanten over de vloer krijgen voelt echt fantastisch aan.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.