Café ‘Ons Dorp’ is weer open

Redactie KW

Watermolen is een café rijker Ons dorp heeft nieuwe uitbaters. Mike Benoit en Stephanie Lépère willen ‘Ons Dorp’ transformeren naar een sfeervol café waar iedereen zich goed voelt.

Mike Benoit (41) gehuwd en Stephanie Lépère (43) zijn nieuwe Heulenaars. Voorheen woonden ze in Avelgem waar een zelfstandig schrijnwerkerszaak had. Mike ruilde zijn zaak voor het horecaleven. Stephanie werkt als assistent gerant in de Action in Harelbeke. Na haar werk staat helpt ze haar man in de nieuwe zaak café Ons Dorp.

Mike was zelfstandig schrijnwerker. Door de corona is de bouwmarkt in elkaar gevallen. Daardoor ging op zoek naar een alternatief. “Ik droomde er al een tijd van om in de horeca te werken. Eigenlijk zit ik al jaren in de horeca maar dan vanuit een andere invalshoek”, zegt Mike. “Ik speelde piano/keyboard in horecazaken op allerlei feesten. In de horeca vertoeven is voor mij een plezier.”

“In de zoektocht naar een café heb we ons gefocust op de goeie voorwaarden die de brouwerijen aanboden en de ligging van het pand”, aldus Mike. “Mijn vrouw en ik opteerden voor café Ons Dorp aangezien deze het meest aan onze wensen voldeed. Het café, het terras, de omgeving en de woonst haalden ons over de streep.”

Met Heule hebben Mike en Stephanie Lépère weinig voeling. “Voor we ons boven het café Ons Dorp nestelden, woonden we in Avelgem. Nu zijn we van Avelgem overgewaaid naar Heulse oorden. We zullen ons vlug inleven en kijken ernaar uit om een bloeiende zaak te hebben. We hebben er het volste vertrouwen in.”

Ons Dorp wordt een sfeer & ambiancecafé voor jong en oud. “We gaan met de regelmaat van de klok optredens geven. Dit doen voor de klanten maar ook voor de sector te steunen die zwaar lijdt onder de coronacrisis. In het café staat een poolbiljart en tafelvoetbal en er komt een dartsspel. Voor deze drie sporten gaan we in competitie.”

Over de opkomst zal Mike niet klagen. “Zowel de oude klanten als nieuwe hebben de weg naar het café al gevonden. Mijn terras zit vol en wanneer de coronaregels versoepelen zal mijn terras er beter van worden. Door de coronaregels mogen we 6 tafels plaatsen. Als de crisis voorbij dan hebben we plaats voor 50 personen. Ik heb midden n de corona het risico genomen om dit café te runnen. Ik heb geen minuut spijt van mijn carrièreswitch”, besluit de nieuwe horeca uitbater Mike.

Café Ons Dorp is dagelijks open van 8.30 tot 10 uur. Zondag vanaf 9 uur. Op woensdag gesloten.

(Carlo Herpoel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier