BV’s en collecties spotten tijdens eerste Verwenweekend in Poperinge

© LB
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De allereerste editie van ‘het Verwenweekend’ stond dit weekend op het programma in Poperinge. Op zondagmiddag werden de nieuwe collecties van de modezaken tijdens een swingende modeshow getoond. Een aantal BV’s gingen langs bij de modezaken met kleur-en stijladvies. Eline De Munck ging langs op zondag langs in de Peperstraat en Isabelle A bij Cretex.

De vervanger van de gekende Cyrusfeesten werd dit weekend op de Poperingenaars losgelaten. Alle activiteiten gingen door in een tent op de Grote Markt. De eerste editie van het Verwenweekend trakteerde op zaterdag op een kidsnamiddag. De kinderen konden zich uitleven op de springkastelen en meespelen met de spelletjes van De Speelplekke.

Er waren glittertattoos, gekke ballonnen en kindergrime. Een ijsjeskraam en donutkraam vulde de hongerige maagjes. De Quiz ‘t Is Leven in Poperinge stond ‘s avonds op de agenda.

Mode

De Poperingse modezaken stonden op zondagmiddag centraal. Een modeshow waarbij alle nieuwe collecties werden getoond kon op veel nieuwsgierige Poperingenaars rekenen. Miss België Kedist Deltour, Andrea Croonenberghs, Eline De Munck en Isabelle A kon je tijdens het Verwenweekend tegen het lijf lopen bij enkele handelaars uit het centrum. Het hele weekend lang gaven ze kleur-en stijladvies bij de deelnemende winkels.

Bij De Peperstraat liep je Eline De Munck tegen het lijf. “Een leuk initiatief van Stad Poperinge. Wij hadden een 5-tal mensen die afgekomen zijn om speciaal met Eline op de foto te mogen. Er waren ook enkele mensen die wat stijladvies hebben gekregen van Eline. Een heel joviale en vriendelijke madam. Leuk dat ik ze zelf ook eens in het echt heb gezien”, zegt Arne Devos van De Peperstraat.

Isabelle A was bij Cretex van de partij. “We zijn blij met het initiatief en het feit dat het Verwenweekend centraal op de Grote Markt wordt georganiseerd. Volgend jaar mag dit zeker opnieuw georganiseerd worden, misschien dan verkeersvrij”, zegt Stefanie Demaeght van Cretex.

Afgelopen week konden Poperingenaars via de Pop.pas kans maken om met een helikopter boven de stad te vliegen. Zondag werden de 3 winnaars bekendgemaakt.

(LBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.