Bussenbouwer VDL in Roeselare ondervindt nog steeds problemen door cyberaanval

VDL Bus kreeg de voorbije jaren verschillende grote orders binnen voor het bouwen van nieuwe bussen. © STEFAAN BEEL
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Twee weken nadat het moederbedrijf in het Nederlandse Eindhoven getroffen werd door een cyberaanval ondervindt ook nog de afdeling van bussenbouwer VDL in Roeselare problemen. “Dit is heel vervelend, maar we hopen op een goede afloop.”

Het Nederlandse industrieconcern VDL werd twee weken geleden getroffen door een cyberaanval. Die aanval werd onmiddellijk ook gevoeld bij VDL Bus in Roeselare. De productie kon aanvankelijk nog volop doorgaan, maar onmiddellijk na de aanval werd het merendeel van de ondersteunende diensten huiswaarts gestuurd. Directeur Peter Wouters hoopte aanvankelijk op een snelle oplossing van het probleem. Meer dan twee weken later is die oplossing er echter nog niet. “De impact van de cyberaanval is nog niet verteerd. Inmiddels hebben we al verschillende zaken terug op gang gekregen, maar een deel van ons ondersteunend personeel zit nog steeds thuis.”

Vervelend

Bij VDL in Roeselare kijkt men naar hoe de situatie in het hoofdkantoor in Eindhoven vordert. “We proberen elke dag iets meer te kunnen. Dat lukt, maar de problemen zijn nog niet opgelost. Dit is echt vervelend, maar we hopen op een snelle oplossing. We volgen dit dag per dag op. We proberen de productie op een zo goed mogelijke manieren te bewerkstelligen, maar in deze situatie is dat niet altijd even gemakkelijk.”

VDL Bus kreeg de voorbije jaren verschillende grote orders binnen voor het bouwen van nieuwe bussen. De Roeselaarse afdeling hoopt ook een dezer jaren een nieuw gebouw in gebruik te kunnen nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier