Bruno Humblet straks nieuwe CEO bij Deceuninck; Francis van Eeckhout wordt uitvoerend voorzitter

CEO Francis Van Eeckhout was met Deceuninck ook drie jaar sponsor van een van de meeste succesvolle wielerploegen, Deceuninck-Quick.Step van Patrick Lefevere. © DAVID STOCKMAN BELGA
Wouter Vander Stricht

De producent van pvc-raamprofielen Deceuninck uit Gits krijgt begin 2022 een nieuwe CEO, Bruno Humblet. Hij volgt Francis Van Eeckhout op, die doorschuift naar de post van uitvoerend voorzitter, zo meldt het bedrijf.

De stoelendans werd op gang getrokken door Marcel Klepfisch. “Hij heeft de wens uitgedrukt om op het einde van dit jaar terug te treden als voorzitter van de raad van bestuur”, zo luidt het in een persbericht van het West-Vlaamse bouwbedrijf. Daarop is besloten Van Eeckhout, die in 2016 CEO werd, te benoemen tot uitvoerend voorzitter.

Bruno Humblet wordt op 1 januari 2022 de nieuwe CEO. De vijftiger zit sinds oktober 2020 in de raad van bestuur van Deceuninck. Hij was eerder aan de slag bij bedrijven als Bekaert en Procter & Gamble. “Aangezien Bruno al lid was van de raad van bestuur en ik in mijn toekomstige rol als uitvoerend voorzitter erg nauw betrokken zal blijven bij het uitstippelen van de strategie van de groep, is een soepele overgang verzekerd”, aldus Van Eeckhout.

Het beursgenoteerde Deceuninck boekte in de eerste helft van 2021 een recordomzet van 404 miljoen euro en een nettowinst van 20,6 miljoen euro. Deceuninck geniet ook naambekendheid als wielersponsor. Maar na drie jaar stopt dat verhaal en moest streekgenoot Patrick Lefevere op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor zijn team.

(WVS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier