Brugs koppel neemt Interieur Moeyaert over: “We willen het bedrijf doen groeien”

Elisa Deleersnyder en Filip Dewulf.© (Foto Davy Coghe)
Elisa Deleersnyder en Filip Dewulf.© (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

Bruggeling Filip Dewulf, jarenlang actief in de sector van de hernieuwbare energie, start samen met zijn vriendin Elisa Deleersnyder een nieuw avontuur. “Na een sabbatjaar, waarin ik veel heb nagedacht, besloten we het mooie bedrijf Interieur Moeyaert over te nemen”, zegt Filip.

“De komende twintig jaar wil ik me gaan toeleggen op het stofferen en restaureren van meubels. Dat zie ik helemaal zitten na tien jaar als beursmakelaar en twintig jaar in de windmolensector en andere hernieuwbare energieprojecten. Na een sabbatjaar, waarin ik veel heb nagedacht en allerhande opties heb overwogen, besloten mijn vriendin Elisa en ik om het mooie bedrijfje Interieur Moeyaert in Oostkamp over te nemen”, verduidelijkt Filip als hij ons rondgidst in het atelier van het stoffeerdersbedrijf langs de Legeweg in Oostkamp.

Filip was jarenlang actief in het management van Electrawinds en later bij Elicio maar besloot dat het tijd was voor een nieuwe stap. “Ik wilde geen raden van bestuur en andere oeverloze vergadering meer. Ik wil nu zelf aan het stuur zitten bij een bedrijf waar vakmanschap en ambacht centraal staan”, gaat Filip verder.

We geloven in de kunde van de vakmensen die hier werken en echte pareltjes afleveren

Interieur Moeyaert werd zo’n veertig jaar geleden in Sint-Andries opgericht door Christine Moeyaert. Het bedrijf, dat zich aanvankelijk vooral focuste op gordijnen en decoratie, had ook een vestiging in Knokke en er waren dan ook veel tweedeverblijvers klant. Pas later vestigde Interieur Moeyaert zich langs de Legeweg in Oostkamp. “Drieënhalf jaar terug liet Christine Moeyaert het bedrijf over aan haar zoon Koen Verhoeven, de vorige eigenaar”, stelt Filip. “Ik kende het bedrijf wel al gezien ik al enkele jaren op zelfstandige basis voor hen werkte”, vult Elisa aan.

Divers cliënteel

Elisa ontwierp eerder bruidskledij en is docente mode en accessoires bij Syntra West. “Toen we vernamen dat Koen een overnemer zocht, waren we geïnteresseerd en gelukkig kwamen we tot een overeenkomst. We geloven ook heel sterk in de groeimogelijkheden van dit bedrijf, dat nu zes werknemers telt”, gaat Filip verder. “Het cliënteel is zeer divers. Zo zijn er mensen die hun favoriete meubel opnieuw laten stofferen. Of mensen die in het bezit komen van meubelen waar wel wat werk aan is. Onze medewerkers kunnen van een versleten meubel opnieuw een echt pareltje maken. Ook antiquairs en designers komen hier over de vloer. Net als horecamensen die bijvoorbeeld hun stoelen om de zoveel jaar laten herstofferen in plaats van nieuwe te kopen. We geloven vooral in de kunde van de vakmannen- en vrouwen die hier werken en echte pareltjes afleveren. Ik ben er trouwens van overtuigd dat er nog groeimarkten zijn. Dan denk ik onder meer aan de de behandeltafels van kinesisten en de vele stoelen en zetels in scholen en gerechtsgebouwen… Dus ja, we zijn best wel ambitieus en denken met dit bedrijf nog flink te kunnen groeien.”

Alle info op: https://interieur-moeyaert.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.