Brugge wordt nog meer dé keukenwinkelhoofdstad

Ludovic Dejonckheere van Vanden Borre Kitchen. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Het al erg uitgebreide aanbod keukenwinkels in Brugge wordt nog groter. Er openden nieuwe vestigingen van Vanden Borre Kitchen en Eggo keukens, pal naast elkaar langs de Maalse Steenweg.

Enkele maanden terug kon u bij ons al lezen hoe een groeiend aantal keukenbedrijven vlak bij elkaar in Brugge, voornamelijk in de regio Sint-Pieters – Sint-Jozef, om de aandacht van de klanten vecht. Adrem Keukens kwam er bij aan de achterzijde van Fort Lapin, nauwelijks enkele honderden meters verder liggen Dovy en Grando en ook vlakbij stond DSM Keukens in de steigers. Deze laatste is begin deze maand ook effectief geopend maar daar blijft het dus niet bij.

Naast de Vanden Borre elektro langs de Maalse Steenweg opende op 22 oktober een vestiging van Vanden Borre Kitchen de deuren. “Vanden Borre Kitchen is inderdaad verwant met de bekende elektroketen maar het is wel eerder toevallig dat we hier nu net naast elkaar gelegen zijn”, verduidelijkt zaakvoerder Ludovic Dejonckheere. “Dat is niet bij alle vestigingen het geval maar hier was het een mooie opportuniteit.”

Voorheen zat op deze locatie een Blokkerwinkel maar die keten ging een tijdje terug failliet. “Vanden Borre Kitchen bestaat intussen vijf jaar. Na Roeselare is Brugge nu de tweede vestiging in West-Vlaanderen”, gaat de zaakvoerder verder. Opmerkelijk: vlak naast Vanden Borre Kitchen, in het handelspand waar zich voorheen een vestiging van Bart Smit speelgoed bevond, is men volop bezig met het in gereedheid brengen van een vestiging van Eggo Keukens. Deze keten heeft ook een winkel op B-Park in Sint-Pieters en breidt dus uit met een tweede vestiging in dezelfde stad. Die zou half december de deuren openen, zo vernemen we bij Eggo.

Concurrentie

Om het helemaal mooi te maken: pal aan de overkant van de Maalse Steenweg opende enkele weken terug al een nieuwe winkel van Keukens Ixina. In dit laatste geval gaat het wel om een verhuis want de winkel komt van de iets verderop gelegen commerciële zone waar ook Carrefour en Brico gelegen zijn.

“Of dit alles niet van het goede teveel is? Wij hebben er geen problemen mee dat er veel keukenfirma’s dicht bij elkaar liggen. Het ruime aanbod brengt veel volk op de been dat op zoek is naar een keuken. En wij proberen ons te onderscheiden met een laagsteprijsgarantie, net zoals bij Vanden Borre elektro”, geeft Ludovic Dejonckheere nog mee.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.