Brouwerij De Brabandere wint zes medailles op de WorldBeer Challenge

Deze zes bieren vielen in de prijzen. © GF
Redactie KW

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove viel met zes bieren in de prijzen op de befaamde World Beer Challenge. “Het is uniek dat we met drie bieren bij een eerste deelname in de prijzen vallen”, aldus Stijn Vermoere, sales- en marketingdirecteur bij De Brabandere.

De bieren Bavik Super Pils, Petrus Nitro Cherry & Chocolate en Demi de Mêlée wonnen een gouden medaille. Bavik Super Wit, Red by Petrus en Petrus Aged Pale kaapten een zilveren medaille weg.

“De familiebrouwerij viel al vaker in de prijzen met hun bieren, maar op een enkele wedstrijd zes verschillende prijzen binnenhalen is toch wel uniek. De Bavik Super Pils scoorde bovendien een bijna perfecte score van 97 op 100. Opvallend is dat zowel Bavik Super Wit als Demi de Mêlée, de nieuwe referenties van onze brouwerij, onmiddellijk in de prijzen vielen op hun eerste competitie”, duidt Stijn Vermoere.

De World Beer Challenge is een jaarlijkse bierwedstrijd in Portugal waar brouwerijen en bieren van over de hele wereld meedingen naar een onderscheiding. Gedurende drie dagen proeft een proefpanel blind alle deelnemende bieren waarna deze een score krijgen. De editie van 2021 kende meer dan 600 deelnemende bieren uit 40 landen wereldwijd.

(PVH)

Het volledige overzicht:

Bavik Super Pils kreeg een gouden medaille in de categorie “International-Style Pilsner”.

Petrus Nitro Cherry & Chocolate kreeg een gouden medaille in de categorie “Experimental Beer”.

Demi de Mêlée kreeg een gouden medaille in de categorie “Belgian Style Blond Ale”.

Petrus Aged Pale kreeg een zilveren medaille in de categorie “Other Belgian Style Sour Ale”.

RED by Petrus kreeg een zilveren medaille in de categorie “Wood and Barrel Aged Beer”.

Bavik Super Wit kreeg een zilveren medaille in de categorie “Belgian Style Witbier”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier