https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Benoit neemt als vierde generatie Bloemen Vandendriessche in Lichtervelde over: “Eigen stempel drukken op onze boeketten”

Benoit helpt voortaan mee met zijn ouders in de familiezaak. Op de inzetfoto zien we de vier generaties Vandendriessche. (gf)
Lien Henneco
Lien Henneco Pers en promotie Muziekcentrum Cactus

Bloemen Vandendriessche is sinds jaar en dag een vaste waarde in Lichtervelde. De zaak werd bijna 90 jaar geleden opgericht door overgrootvader Vandendriessche. Dankzij Benoit Vandendriessche komen daar wellicht nog vele jaren bij, want hij stapte onlangs als vierde generatie mee in de zaak.

Het begon met overgrootvader Octaaf Vandendriessche, die in 1934 startte als hovenier, met als specialiteit het kweken en verkopen van groenteplantgoed en daarna sierplanten. In 1973 namen zoon Daniël en diens vrouw Leona de zaak over en startten daarnaast een bloemenwinkel. Dit was zo’n succes dat er al snel nood was aan een ruimere winkel. Daarop kwam het gebouw zoals we het nu kennen in de Kortemarkstraat.

In 1996 was het de beurt aan kleinzoon Francky, die de zaak samen met zijn vrouw Ingburg uitbouwde tot wat hij op vandaag is: een eigentijdse winkel met een ruim assortiment aan bloemen, planten en decoratie.

Groene vingers

Zoon Benoit heeft duidelijk de groene vingers overgeërfd en wist al op jonge leeftijd dat hij net als zijn ouders in de bloemen- en plantenbranche wou stappen.

“In het middelbaar heb ik planttechnische wetenschappen en bloemschikken gestudeerd aan het PTI in Kortrijk en daarna nog een bijkomende opleiding aan Syntra West,” vertelt Benoit. “Na mijn opleiding heb ik vier jaar bij de bekende florist Geert Pattyn in Geluwe gewerkt, om ervaring op te doen en te zien hoe andere floristen werken, maar nu leek me de tijd rijp om mee te stappen in de zaak van mijn ouders. Zij hebben me trouwens altijd vrij gelaten in die keuze, maar ze zijn natuurlijk wel blij dat hun opvolging verzekerd is.”

Sinds september is Benoit dan ook aan de slag in de familiezaak. Voorlopig loopt hij nog samen met zijn ouders, om dan binnen een aantal jaar de zaak over te nemen wanneer zij van hun welverdiend pensioen gaan genieten.

Ook op digitale kaart

Benoit zit echter nu al boordevol plannen: “Inhoudelijk zal er voorlopig niets veranderen. We blijven focussen op bloemen, planten en decoratie,” aldus Benoit, “maar ik wil Bloemen Vandendriessche nog meer op de digitale kaart zetten en verder investeren in sociale media en de webshop.”

Benoit wil op de hoogte blijven van de nieuwste trends in bloemen- en plantenland en die implementeren in de winkel. “Grote planten voor een ‘urban jungle’ zijn nu erg in trek, alsook droogbloemen en wilde boeketten,” zegt Benoit. “Ikzelf werk graag met zomerse veldbloemen, zoals zonnebloemen en dahlia’s. Ik kijk er enorm naar uit om mijn eigen stempel te drukken op de boeketten van Bloemen Vandendriessche.”

(LH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.