Bekaert ziet omzet met kwart stijgen in eerste jaarhelft

© (Foto BELGA)

Staaldraadspecialist Bekaert heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 2,859 miljard euro, een stijging met 24 procent, en een gezamenlijke omzet van 3,456 miljard euro (+24 procent). Dat heeft het bedrijf vrijdag voorbeurs bekendgemaakt.

Bekaert realiseerde een onderliggende ebit (winst voor aftrek van rente en belasting) van 283 miljoen euro, nagenoeg gelijk aan die tijdens de eerste helft van vorig jaar. Het nettoresultaat steeg met 14 procent tot 237 miljoen euro. De winst per aandeel kwam uit op 4,16 euro (3,66 euro een jaar eerder).

Bekaert geeft aan met sterke prijszetting en “uitstekende” operationele performantie de robuuste groei en solide winstperformantie in de eerste helft van 2022 geleverd te hebben. “Bekaert slaagde daarin ondanks toenemende volatiliteit, kostinflatie, uitdagingen in de toeleveringsketen, lockdowns in China, en een zwakkere vraag in sommige regio’s, in vergelijking met een heel sterke eerste helft vorig jaar”, klinkt het.

Bekaert houdt vast aan zijn verwachtingen qua winstgevendheid voor de middellange termijn. Het bedrijf benadrukt dat de vooruitzichten voor 2022 evenwel “heel volatiel” blijven door macro-economische en geopolitieke turbulenties.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.