Bekaert trekt vooruitzichten op

©KURT DESPLENTER BELGA
©KURT DESPLENTER BELGA

Staaldraadbedrijf Bekaert heeft vrijdag, op zijn investeerdersdag, betere financiële vooruitzichten bekendgemaakt. Het bedrijf verwacht nu een jaaromzet van minstens 4,4 miljard euro en een onderliggende winstmarge (ebit) van minstens 8 procent.

Voor de middellange termijn, tot 2026, verwacht Bekaert een omzet van 5,1 miljard. De onderliggende winstmarge zou dan op 8 à 10 procent liggen. In 2020 boekte Bekaert een omzet van 3,8 miljard euro en een winstmarge van 7,2 procent.

“De sterke prestaties die Bekaert neerzet en onze vastberadenheid om waardecreatie te stimuleren door onze businessportfolio verder te verbeteren en waardegroei in robuuste markten te realiseren, versterken het toekomstige potentieel van Bekaert”, klinkt het. Het bedrijf verwijst onder meer naar de markt van groene mobiliteit, hernieuwbare energie en smart cities, waarbij het bijvoorbeeld staalkoord voor banden, kabels en glasvezel levert.

Het aandeel van Bekaert boekte in aanloop naar zijn investeerdersdag al forse koerswinst, maar vrijdag bleef het hangen net onder de 40 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier