https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Beauhème combineert liefde voor schoonheid van natuur en mens: “Gevoel van vrijheid en rust”

Daphne Derammelaere.© (Foto WME)
Daphne Derammelaere.© (Foto WME)
Redactie KW

Wie de liefde voor de schoonheid van natuur en mens gecombineerd wil zien, moet bij Daphne Derammelaere (29) en Niels Tack (30) zijn. Onder de noemer Beauhème brengen zij beide werelden samen.

“Beauhème weerspiegelt mijn passie en liefde voor de schoonheid van de natuur en mens”, vertelt Daphne Derammelaere. “Ik geloof dat we opnieuw meer in harmonie moeten leven met de natuur en genieten van de rust die de natuur ons biedt. Als we daarnaast een verzorgd voorkomen hebben, voelen we ons vaak ook beter in ons vel. Dat is wat ik met Beauhème wil, met behulp van de rustgevende omgeving en verzorgingsproducten waarmee ik hen behandel.”

Het avontuur van Beauhème beleeft ze niet alleen. “Niels en ik kennen elkaar al sinds het middelbaar. We houden beiden van de natuur en vullen elkaar aan waar nodig. Ikzelf verzorg de behandelingen en houdt de socialemediakanalen en website bij. Niels zorgt voor de praktische en technische kant, zodat ik alles voorhanden heb in de serre.”

Met Beauhème willen ze er voor iedereen zijn. “Mensen kunnen bij ons terecht voor een huidverzorgende en ontspannende gelaatsverzorging of voetreflextechnologie. De behandelingen worden gegeven in een hoogwaardige serre waarbij men zich omringd ziet met struiken, bomen, bloemen… Daarbij kunnen ze ook diverse dieren spotten. Terwijl mensen genieten van een behandeling, genieten ze ook van een gevoel van vrijheid en rust. Genieten kunnen ze daarnaast van een verse thee en vruchten die op dat moment rijp zijn hier.”

We moeten weer meer in harmonie met de natuur leven

Bij Beauhème verkopen ze zelfs hun eigen honing. “Een tweetal jaar terug zijn Niels en ik gestart met imkeren. De fascinatie voor bijen kwam er na een verblijf in een B&B in Normandië. Het is enorm boeiend hoe een bijenvolk in elkaar zit en hoe iedere bij over een eigen functie beschikt. We hebben ondertussen zelf vijf bijenkasten waar we ieder jaar twee keer honing uit slingeren. Omdat we onze bijenvolkeren graag sterk willen houden, laten we steeds heel wat honing zitten, want niets is beter dan hun eigen voeding. Via onze website kan de honing worden besteld.”

In coronatijden is het voor niemand gemakkelijk geweest, maar toch blijven ze goedgehumeurd. “Ik probeer de zaken toch zo veel mogelijk positief te bekijken. Met het coronavirus zijn mensen meer gaan genieten van de natuur door te wandelen en/of te fietsen. Daarnaast is welzijn en zelfzorg ook belangrijker geworden.”

Zelf heeft Daphne het ondernemen van geen vreemden meegekregen. “Mijn mama is al bijna 40 jaar een gevestigde waarde in Tielt met Beauty Parfumerie Elsie, waar ik sinds 2015 de kneepjes van het vak geleerd heb. Ook bij Niels zit het ondernemen in de familie. Het idee voor Beauhème was al sinds 2019 aan het broeden bij mij, maar ik was niet meteen overtuigd van de ideeën die ik had. Tot ik het idee van de serre kreeg. Ik houd ervan om out of the box te denken.” (KM)

Meer info: www.beauheme.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.