Bart Colson van KoffieSHOT pleit voor lokale handel

Griet en Bart zijn trots dat hun zaak goed in de smaak valt. © GJZ
Redactie KW

Bart Colson van KoffieSHOT in Zwevegem werd verkozen tot ambassadeur van ‘Ik koop lokaal, bij de winkelier van hier’.

Ondernemerscentra West-Vlaanderen (OC West) ging in de campagne ‘Ik koop lokaal bij een winkelier van hier’ op zoek naar ambassadeurs. Meer dan 400 handelaars stelden zich kandidaat en ruim 35.000 mensen brachten hun stem uit.

In Zwevegem ging de titel naar Bart Colson van KoffieSHOT. Hij opende in 1992 een fotozaak in de Otegemstraat en verbouwde deze drie jaar geleden tot een fotowinkel, gecombineerd met een koffiebar. Met succes, zo blijkt. “We zijn tevreden over deze gemaakte combinatie, al zorgde corona voor een domper. We zaten volop in de groei van het concept toen de crisis toesloeg. We voelen wel dat onze klanten snel de weg terugvinden.”

Pasfoto’s

De combinatie lijkt misschien vreemd, maar is het niet. “Mensen laten hun foto’s afdrukken en wachten ondertussen met een koffie, idem voor het maken van pasfoto’s of na een fotoshoot. Zelf ervaar ik dat net als fotografie, koffie ook een ambacht is. We hebben met ons team de nodige opleidingen gevolgd en zoeken naar creatieve oplossingen, of beter recepturen.”

Volgens hem moet er nog meer ingezet worden op lokale handel. “Het coronatijdperk zorgde ervoor dat de consument nog meer het onlinegebeuren leerde kennen. Daarop inspelen is voor de lokale handel een must. De fysieke winkels blijven echter noodzakelijk voor een bruisend centrum.” (GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.