https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Barco sluit nieuw contract met bioscoopgroep IMAX

Barco-topman Jan De Witte.© JVGK
Barco-topman Jan De Witte.© JVGK
Bron: Belga

Barco heeft een nieuwe overeenkomst afgesloten met de bioscoopgroep IMAX voor de installatie van zijn laserlichtbrontechnologie, zo maakte het technologiebedrijf uit Kortrijk maandag bekend. De bedoeling is om meer dan 1.000 IMAX-systemen om te zetten naar laser. Financiële details zijn niet bekend.

In 2012 werd Barco de exclusieve leverancier voor de IMAX-bioscopen. Het contract dat maandag werd aangekondigd “is een uitbreiding van deze langdurige relatie”, klinkt het.

Laserprojectietechnologie wordt gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomst van de bioscoopervaring. Het levert haarscherpe beeldprestaties op, die constant blijven over een langere levensduur. Daarnaast biedt deze technologie ook voordelen op het vlak van energieverbruik en bediening. “Dit zorgt voor een betere kijkervaring voor de toeschouwers en gemoedsrust bij de bioscoopuitbaters”, aldus Barco. Het Belgische bedrijf levert de technologie en staat in voor het meerjarige onderhoud.

Het contract is een opsteker voor Barco, want door de coronapandemie heeft de filmindustrie – een belangrijke klant – het moeilijk.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten