Bakkerij Vanbelleghem opent tweede vestiging op Uitkerke

Caroline Van Rie en haar rechterhand Shakira Blanckaert. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Bakkerij Vanbelleghem opende vorige week een tweede vestiging op Uitkerke. Je wordt er met de glimlach bediend door Caroline Van Rie (64) en haar rechterhand Shakira Blanckaert (20), die vroeger in de De Smet de Naeyerlaan stond. “Een heel andere ambiance daar, met al die toeristen en tweedeverblijvers. Op Uitkerke heb je nog veel meer echte Blankenbergenaars, en de mensen zijn allemaal blij dat ze er een warme bakker bij hebben”, zegt Caroline.

Haar zoons vertegenwoordigen al de zesde generatie. “Anthony, onze oudste, runt de bakkerij in de De Smet de Naeyerlaan, mijn jongste zoon Gregory baat de winkel in de Generaal Lemanstraat uit. Daar wordt ook het brood gebakken dat hier op het schap komt.

We zijn onder meer bekend voor ons koekebrood”, aldus Caroline, zelf gekend lik slicht geld. “Ik zit dan ook al veertig jaar in de commerce”, knipoogt ze. De nieuwe winkel, gelegen in de Kerkstraat 325, is behalve op maandag en dinsdag alle dagen open van halfzeven ’s morgens tot vijf uur ‘s avonds.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.