Bakkerij Lucas neemt Tempelhof in Sint-Pieters Brugge over

Wim Lucas en Els Tamsyn van Brood en Banket Lucas nemen Bakkerij Tempelhof in Sint-Pieters over. “Daar is een groter atelier, dus we gaan de productie daar centraliseren en dan uitvoeren naar de andere vestigingen in Kristus-Koning (Brugge) en Uitkerke”, zegt Wim Lucas.

Charlene Verbeke en Wim Lucas in Bakkerij Tempelhof.©Davy Coghe Davy Coghe
Charlene Verbeke en Wim Lucas in Bakkerij Tempelhof.©Davy Coghe Davy Coghe

Na meer dan 30 jaar komt Bakkerij Tempelhof in de gelijknamige buurt in Sint-Pieters in nieuwe handen. Vandaag, 12 februari, zorgen bakker Wim Lucas en zijn echtgenote Els Tamsyn van Brood en Banket Lucas er voor het dagelijkse brood en ander lekkers. Wim en Els baten ook al een bakkerij uit in de Brugse wijk Kristus-Koning en in de Blankenbergse deelgemeente Uitkerke. Alsof dat nog niet druk genoeg is, trekken ze ook vier dagen per week naar de openbare markten in de regio met hun bakkerijproducten.

Reorganisatie

“Ik had via via vernomen dat Bakkerij Tempelhof over te nemen stond. De uitbaters hebben de zaak meer dan 30 jaar gerund en wilden het wat rustiger aan doen. Het was me ook bekend dat het een zaak was met een goede reputatie en populaire specialiteiten”, zegt Wim Lucas. “En we hadden sowieso nood aan meer ruimte, vooral in het atelier. Het atelier in Kristus-Koning werd te krap. Bakkerij Tempelhof is ook gelegen op een interessante locatie en zo dus een mooie uitbreiding. Aan het winkelgedeelte van de bakkerij werd niet veel veranderd, maar het atelier werd wel grondig vernieuwd. Ik heb er ook een aantal van mijn machines geplaatst, omdat die toch iets recenter zijn. Met de overname van Tempelhof gaan we de hele werking grondig reorganiseren. Doordat er in Tempelhof meer ruimte is, zullen alle producten daar aangemaakt worden. Dat wordt dus het vaste atelier en van daaruit zal alles verdeeld worden naar de andere vestigingen.”

Voor de klanten van Bakkerij Tempelhof zal er niet veel veranderen. De inrichting van de zaak blijft grotendeels ongewijzigd en ook veel van de vertrouwde producten zullen de klanten terugvinden in de rekken en de toonbank. “Ik heb vorig jaar al een tijdje meegedraaid in Tempelhof om hun producten en de bereidingswijze te leren kennen”, stelt Wim. “En zo zullen we dus hun broodspecialiteit Houthakkers Bruin en Houthakkers Wit blijven aanbieden. Het gaat om een brood gemaakt volgens een ambachtelijk Frans procedé. Het is behoorlijk arbeidsintensief, maar het is en blijft heel populair, dus willen we dat de klanten niet onthouden.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.