Bakkerij De Kaaie voortaan enkel nog open tijdens weekdagen

Bakkerij De Kaaie sluit voortaan zijn deuren in het weekend. “Wij zijn er ons van bewust dat dit onze topdagen zijn, maar de beslissing is weloverwogen genomen. Het is moeilijk om personeel te vinden en we willen absoluut niet inboeten op kwaliteit”, klinkt het bij Bob Verschaeve en Krista Dewilde.

Krista Dewilde en Bob Verschaeve van bakkerij De Kaaie. (foto BC)
Krista Dewilde en Bob Verschaeve van bakkerij De Kaaie. (foto BC)

“We sluiten niet in de weekends, omdat we dan per se thuis willen zijn met onze kinderen”, benadrukken Bob en Krista, beiden 49 jaar. “We hebben deze beslissing genomen nadat onze bakkersgast zijn ontslag heeft gegeven. Ik trap een open deur in als ik zeg dat het in onze branche heel moeilijk is om personeel te vinden dat ’s nachts én in de weekends wil werken. Dat is nu eenmaal zo en niet anders.”

Het deed Bob en Krista nadenken over hun toekomst. “We hebben besloten om voortaan in het weekend te sluiten. Dat zijn onze twee topdagen, daar zijn we ons heel goed van bewust. Maar ik kan er zelf niet alle patisserie op mijn eentje bijnemen in het weekend en we willen absoluut niet op kwaliteit inboeten. In de week zijn we dan weer wél elke dag open”, legt Bob uit.

Krista en Bob hielden de bakkerij tot nu toe gesloten op dinsdag en woensdag. “Het zal anders zijn voor ons. Ik ging op dinsdag vaak snookeren. Dat was ideaal. Ook onze uitstapjes deden we op die dagen. Het voordeel is dat je tijdens de week meer van de rust geniet als je ergens naartoe gaat. Maar anderzijds zullen we nu wél tijd hebben om in het weekend naar feestjes te gaan of om met familie en vrienden af te spreken. De voorbije 23 jaar hebben we veel uitnodigingen links moeten lagen liggen, omdat het werk riep. Al hoor je ons zeker niet klagen.”

Derde generatie

Bob en Krista kregen de voorbije jaren veel hulp van hun ouders, schoonouders en schoonbroer Paul Ryheul. “De bakkerij is al voor de derde generatie in handen van onze familie. Mijn vader Willy werkte dit jaar voor de 61ste keer op kerst- en oudejaarsnacht in de bakkerij. Dat is toch niet niets”, zegt Bob trots.

Bakkerij De Kaaie blijft gespecialiseerd in boerenbroden, roomijs en suikerkoeken. Op zondag wordt de automaat bijgevuld met vers brood. “We halen ook niets uit ons gamma. Alles blijft hetzelfde. Nieuw is wel ons vers stokbrood dat de mensen zelf thuis kunnen afbakken, bijvoorbeeld in het weekend. Bovendien lanceren we samen met ons nieuwe concept een spaaractie. Die loopt nog tot en met 19 maart.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.