Award voor Alkern VOR Beton

Wouter Van Vooren met de Accent Award voor Veiligheid. © (Foto SB)
Redactie KW

Drie West-Vlaamse firma’s gingen op 1 juli naar huis met een Accent Award. Een prijs uitgereikt door het talentplacementbedrijf Accent om bedrijven in de bloemetjes te zetten die inzetten op actuele HR-thema’s. Alkern VOR Beton won de Award voor Veiligheid.

“Ondernemingen konden zich inschrijven in de categorieën veiligheid, werkplezier, diversiteit, opleiding en innovatief rekruteren”, vertelt Anouk Lagae, ceo van Accent. “Onze jury quoteerde vooral op de positieve effecten van die HR-thema’s op de ‘employee-experience’ van zowel huidige als toekomstige werknemers. Deze aanpak maakt de arbeidsmarkt beter en West-Vlaanderen is op dit vlak toch wel een voorbeeldprovincie.”

De Roeselaarse vestiging van Alkern VOR Beton uit de Ieperseweg produceert en commercialiseert al meer dan 70 jaar kwalitatieve prefab betonproducten voor wegenbouw, ruwbouw en omgevingswerken.

Dag van de veiligheid

“Ons bedrijf hanteert zeven gouden regels op de werkvloer om de veiligheid te garanderen en zorgt voor strenge opleidingen en toolbox-meetings om te praten over veiligheid”, legt veiligheidsmanager Wouter Van Vooren uit. “Voor ons is dit natuurlijk een mooie erkenning voor de zaken waarvoor we ons dagelijks inzetten. Eigenlijk vinden we het inzetten op veiligheid een vanzelfsprekendheid maar blijkbaar is dit voor veel bedrijven toch niet zo evident.”

“We organiseren zelfs tweemaal per jaar een Dag van de Veiligheid. Na het zomer- en kerstverlof zetten we telkens een ander veiligheidsthema in de kijker. Dan worden bijvoorbeeld opleidingen rond heftrucks of ergonomie gegeven. Onze werknemers ervaren die regels niet als een verplichting maar het is ook een ingesteldheid die moet groeien. Op lange termijn zien ze daar toch de noodzaak van in. Als ze geconfronteerd worden met gevaarlijke situaties wordt dit over het algemeen snel gemeld, zowel door leidinggevenden als arbeiders op de werkvloer. Dit toont aan dat iedereen mee is in het verhaal. Binnen ons bedrijf gaat het over ruim 200 meldingen per jaar”, besluit Van Vooren.

Naast Alkern, vielen ook het Izegemse Izytec (Werkplezier-Award) en Lambrecht Trailers (Diversiteit-Award) uit Kortemark in de prijzen. (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten