Aveve Pittem lanceert nieuwe look en nieuw concept

© Nele Sabbe
© Nele Sabbe
Redactie KW

De Aveve-winkel langs de Posterijlaan in Pittem kreeg een totaal nieuwe look. Ruben Lannoo en Sara Wittevrongel genieten van de dagelijkse drukte en gaan ten volle voor hun nieuw winkelconcept.

“De winkel kwam er niet zomaar”, vertelt Ruben. “Zoals vaak bij familiebedrijven gaat er een lange en kleurrijke geschiedenis aan vooraf. Bij ons is dit ook het geval. Mijn ouders, Johan en Leen Van Parys, startten in 1976 op hun kleinere hoeve in Ardooie met agrarische activiteit. In Pittem, langs de Posterijlaan, werd toen ook de eerste loods gebouwd. Ze begonnen klein en dit met een winkeltje van 80 m². De zaak bloeide verder en zo’n veertien jaar later werd een eerste uitbreiding in de winkel en de loods gerealiseerd. De winkel en de agrarische activiteit werden snel een referentie in de streek. Landbouwers en de gewone werkmens vonden er al vlug hun weg. In het jaar 2005 vond een grote investering plaats en de winkel werd ruimer en dit met een aangebouwd agrarisch magazijn.”

Nieuwe serre

In 2009 namen Ruben en Sara het bedrijf over en ze konden starten aan een leuke toekomst. De winkel groeide, de klanten namen toe en de Aveve- winkel werd een vaste waarde in de gemeente. “In tien jaar tijd hebben wij onze winkel in drie stappen uitgebreid. Onze nieuwe serre was een grote maar heel positieve sprong. Wij willen ons verder specialiseren in planten en daarvoor was investeren in een moderne serre noodzakelijk. Het geheel maakt de expertise in tuin, dier en bakken completer. Onze slogan ‘Hier groeit plezier’ kan nu nog beter waargemaakt worden.

Het nieuwe winkelconcept zet nog meer in op beleving. De verkoop doet het heel goed en in de winkel is er bedrijvigheid op te merken. We hebben dan ook een sterke ploeg met tal van medewerkers die met de nodige ervaring en enthousiasme werk maken om de klanten goed te bedienen.” (NS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.