Automatic Gates krijgt label ‘Handmade in Belgium’

Zaakvoerders Peter en Brecht Boucneau en Carine Goemaere poseren trots met hun ‘Handmade in Belgium’-label. (foto MD) © MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Samen met vijf andere ondernemingen uit de Westhoek heeft Automatic Gates uit de Duinkerkestraat het label ‘Handmade in Belgium’ (HIB) van Unizo gekregen. Het familiebedrijf zorgt al 26 jaar voor een persoonlijke touch bij al wat met poorten te maken heeft.

Automatic Gates levert en plaatst automatische, industriële en residentiële schuif- en draaipoorten die het zelf produceert, en automatiseert bestaande poorten. Zaakvoerders zijn Peter en zoon Brecht Boucneau en Carine Goemaere. Zij hebben twee medewerkers in dienst.

“Wij leveren kant-en-klare totaaloplossingen voor afsluitingen, toegangscontrole via pc, professionele videofonie en nog veel meer. Mijn man Peter en onze zoon Brecht staan in voor de installaties bij de klanten. De medewerkers doen het laswerk in ons atelier. Zelf sta ik in voor alle administratie en offertes”, zegt Carine. “Het label geeft aan dat we alles zelf op maat produceren volgens de wensen van de klant. Wij kopen niets aan, en zorgen voor de persoonlijke touch.”

De familie Boucneau heeft haar wortels als boerensmidse in de jaren 1880. Al in die vroege jaren lanceerden ze de hoppedraad. Later werden ook afsluitingen geplaatst, door vader Albert Boucneau. Toen Peter in 1985 zijn opleiding elektromechanica beëindigde, begon hij met het lassen en plaatsen van poorten.

“Met het label willen we een nog sterker imago geven aan vakmanschap, het publiek wakker schudden rond de vele ‘makers’ in ons land en die makers onderscheiden van industriële massaproductie”, zegt Lisa Raes, regioverantwoordelijke van Unizo. “Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Na een eerste selectieronde, waarbij de ondernemer een uitgebreide vragenlijst moet invullen, volgt een bezoek aan de onderneming zelf. Ter plaatse wordt het productieproces uit de doeken gedaan, worden de gebruikte materialen overlopen en wordt het eindproduct geëvalueerd. Het dossier wordt daarna nationaal beoordeeld door een team van HIB-experts.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.