Anthony Smaele uit Oostende verdeelt wijnen van Brad Pitt en Angelina Jolie

Anthony Smaele is exclusieve verdeler van de wijnen van Angelina Jolie en Brad Pitt.© Jeffrey Roos
Anthony Smaele is exclusieve verdeler van de wijnen van Angelina Jolie en Brad Pitt.© Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Bedrijfsevenementen vielen door corona in het water, dus verdeelt de Oostendse Anthony Smaele maar de dure wijnen van Brad Pitt en Angelina Jolie: “We hebben onze creativiteit nodig gehad om te overleven”

Anthony Smaele zag sinds de uitbraak van het coronavirus 90 procent van zijn werk verloren gaan. Vooral actief in de stilliggende evenementensector, gooide Anthony het roer volledig om, om zich op zijn eigen bedrijfje A-Wines te concentreren. Sinds kort is hij exclusieve verdeler aan de westkust van de exclusieve wijn van het wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie: Château Miraval.

Evenementen tot in de puntjes organiseren voor bedrijven of overheden, daar draaide het om bij Anthony voor de coronacrisis de kop opstak. Het coronavirus veranderde het leven van Smaele. Maar hij draaide het negatieve dat corona met zich meebracht om in iets positiefs.

Van grotere evenementen naar particulieren

“Wij mikten vooral op de grotere evenementen en die zitten er momenteel nog niet aan te komen”, vertelt Anthony. “Daarom zijn we ons gaan heruitvinden. Hoe konden we het coronavirus een positieve draai geven?”

“Met mijn eigen bedrijfje A-Wines ben ik gespecialiseerd in advies om de juiste wijnen en champagnes te serveren bij iedere gelegenheid of evenement. We werken daarvoor samen met verschillende wijndomeinen. In plaats van op grote evenementen zijn we ons gaan concentreren op de particuliere markt.”

Het hoofd laten hangen, is geen oplossing, dat hebben wij nu wel bewezen

Het idee om zich op de particuliere markt te concentreren kwam er doordat klanten die in normale omstandigheden van Anthony’s professioneel advies gebruik maken, wijn wilden aankopen om thuis te drinken.

Van De Haan tot De Panne

“We zijn daarop beginnen inspelen en met succes. Het heeft gezorgd voor een samenwerking met Château Miraval, niet de minste. We mogen hun wijnen verdelen van de Haan tot De Panne. Voor mij is dat de kers op de taart van het harde werk van het afgelopen jaar.”

De rosé wijn van Château Miraval werd uitgeroepen tot de beste rosé wijn ter wereld. Het wijndomein ligt bij het dorp Correns in de Var. De wijngaard is ongeveer 600 hectare groot. “Het domein was sinds 1970 eigendom van Jacques Loussier ( de jazzmuzikant die ‘The Wall’ van Pink Floyd schreef, red .). In 2008 kocht het Hollywoodkoppel Brad Pit en Angelina Jolie Château Miraval.

Vijf toplocaties in Oostende

“Het domein wordt gerund door de bekende wijnfamilie Perrin. Binnenkort mag ik de familie zelfs ontmoeten op het domein. De wijn zal op vijf toplocaties in Oostende geserveerd worden. Daarnaast zal de wijn te verkrijgen zijn in de betere kruidenierszaken.”

“Onze creativiteit hebben we nodig gehad om te overleven en dat is ons gelukt. We hebben een negatief iets, een positieve draai kunnen geven. Dit verhaal kan anderen moed geven. Het hoofd laten hangen, is geen oplossing, dat hebben wij nu wel bewezen”, besluit Smaele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier