Alumac bundelt krachten met A&D Trucks & Trailers: “Extra dienstverlening versterkt marktpositie”

Christ Vandamme (zaakvoerder A&D Trucks & Trailers), Stefaan Crombez (zaakvoerder Alumac) en David Douterloigne (filiaalverantwoordelijke Alumac Doornik). (foto CLL)
Christ Vandamme (zaakvoerder A&D Trucks & Trailers), Stefaan Crombez (zaakvoerder Alumac) en David Douterloigne (filiaalverantwoordelijke Alumac Doornik). (foto CLL)
Christophe Lefebvre

Coronacrisis of niet, in West-Vlaanderen wordt er ‘deure gedaan’ en blijven de ondernemers dag in, dag uit het beste van zichzelf geven. De Heulse onderneming Alumac sloeg zonet de handen in elkaar met de gerenommeerde trailerfabrikant A&D Trucks & Trailers uit Izegem om zo hun gloednieuwe site in Doornik de wind in de vleugels te geven.

“Jaarlijks rollen hier meer dan 600 vracht- en bestelwagens buiten, stuk per stuk staaltjes vakkennis. We bouwen gespecialiseerde voertuigen en werken steeds op maat van de klant”, vertelt zaakvoerder Stefaan Crombez, die al jaar en dag aan het roer staat van de onderneming en Alumac in die tijd kon uitbouwen tot een speler met een reputatie die tot ver buiten de landsgrenzen reikt.

Over de taalgrens

“Onze roots liggen dan wel in Ingelmunster, het is in Heule dat we ons pas volledig hebben kunnen ontplooien. We blijven natuurlijk trouw aan onze West-Vlaamse identiteit, maar toch durfden we ook over de taalgrens heen kijken. In Doornik besloten we een gloednieuwe site te openen, voorzien van de laatste technische hoogstandjes. Door de compleet nieuwe structuur konden we werken rond een specifieke functie en in Doornik werd de kaart van carrosserie- en spuitwerk getrokken. We beschikken er over een state-of-the-artspuitcabine van 23 meter lang, die voldoet aan de strengste milieunormen. Het is slechts een van de voorbeelden waarmee we duidelijk maken dat West-Vlamingen nooit stil blijven zitten, zelfs niet in tijden van crisis.”

Ondanks de kwaliteitsvolle nieuwe site vond Stefaan dat er iets ontbrak. “Een soort van extra service waarmee we duidelijk konden maken dat we als Heulse onderneming ons mannetje konden staan. We zochten en vonden die supplementaire toets in een unieke samenwerking met het Izegemse bedrijf A&D Trucks & Trailers. In de transportwereld behoeft het bedrijf geen introductie meer en kon het, net zoals wij, een ijzersterke reputatie opbouwen. Ze zagen meteen de meerwaarde in een unieke samenwerking, waarbij vooral onze knowhow ook hun positie kon verstevigen.”

“Dankzij deze hand-in-hand operatie konden zij niet alleen hun service uitbreiden, ook wij konden onze marktpositie verstevigen”, gaat Stefaan verder.

Technische profielen

“In Doornik zullen we vanaf nu ook de trailers van A&D aanbieden en zullen we ook fungeren als servicepunt. In dergelijke, uitdagende tijden is het dan ook belangrijk om te durven vooruitkijken. Voor deze uitbreiding moeten we trouwens op zoek naar drie extra mensen. Technische profielen die hun weg kennen in de trailerbranche zijn meer dan welkom om ons team te vervoegen”, besluit Stefaan Crombez.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.