Alkern VOR Beton uit Beitem als één van de allereerste bedrijven in Vlaanderen bekroond als Sportbedrijf

Het label werd overhandigd aan preventieadviseur Wouter Van Vooren (rechts) door Christoph Caluwé van Sport Vlaanderen. © gf
Redactie KW

Vandaag, maandag 4 juli, ontving Alkern VOR Beton uit Beitem als één van de allereerste bedrijven in Vlaanderen het label Sportbedrijf.

Bedrijven die hun medewerkers aanzetten tot sporten en bewegen kunnen sinds dit jaar het label aanvragen bij Sport Vlaanderen. Een 70-tal bedrijven diende ondertussen al een dossier in, slechts een tiental kreeg ondertussen het label overhandigd.

Sportbeleid

Alkern VOR Beton maakt prefab-betonproducten voor wegenbouw, ruwbouw en omgevingswerken. Begin 2021 werd in volle coronaperiode een sportbeleid opgemaakt binnen Alkern VOR Beton. Niet evident voor een middelgroot bedrijf in een ‘harde’ sector.

In anderhalf jaar tijd werden verschillende acties succesvol op poten gezet: een eigen Stravaclub (waarin 1 op 3 werknemers regelmatig sportactiviteiten registreert), deelname aan de #ikfietsnaarhetwerk-dag en de 10.000-stappenclash, een lunchwalk en eigen loop- en fietskledij. Daarvoor wordt het bedrijf nu beloond. Een erkenning waar de medewerkers heel trots op zijn.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier