Albert Heijn opent nog dit jaar een vestiging in Adegem

Op de plaats van Intermarché komt er nu een Albert Heijn-vestiging. (foto LV)
Op de plaats van Intermarché komt er nu een Albert Heijn-vestiging. (foto LV)
Redactie KW

Langs de Staatsbaan is het pand gesloopt waar Intermarché gedurende een tiental jaar zijn thuisbasis had. Van Hyfte Project, de nieuwe eigenaar van de site, zal er een nieuw gebouwneerpoten. In het pand zal Albert Heijn een nieuw filiaal openen.

Met het slopen van het gebouw langs de Staatsbaan in Adegem verdwenen vorige week de laatste resten die herinnerden aan de eens bloeiende discount Intermarché. De winkel, die in 1997 zijn deuren opende, maakte deel uit van de groep De Musketiers, die vestigingen heeft in België en Frankrijk. De Adegemse discount was een publiekstrekker tot in 2005. Toen verloren de uitbaters hun 11-jarige dochter bij een auto-ongeval voor de zaak. Een jaar later verlieten ze hun zaak. Intermarché werd daarna nog enkele jaren door andere mensen gerund, tot het 2011 definitief de deuren sloot.

De jaren daarop wilden enkele handelszaken het pand huren, maar De Musketiers lieten het gebouw liever leegstaan. Jaarlijks moesten ze wel een leegstandsbelasting betalen. On 2017 verkocht de groep de Adegemse vestiging aan Van Hyfte Projects uit Maldegem. “Wij hebben niet meteen concrete plannen met onze nieuwe eigendom”, legde Patrick Van Hyfte kort na de aankoop van de site uit. Het gebouw had immers nog tot 2018 een vergunning om voedingswaren te verkopen. “Wij waren bereid om het interieur aan te passen aan de eisen van een nieuwe handelszaak.”

Er deden de afgelopen jaren verschillende namen de ronde die zich in het gebouw zouden vestigen, maar tot vorig jaar werd geen enkele onderhandeling succesvol afgerond.

2.200 vierkante meter

Het projectbedrijf startte vorig jaar onderhandelingen op Albert Heijn op. De winkelketen had in het verleden al zijn belangstelling voor Maldegem laten blijken. De site in Adegem beviel de directie van Albert Heijn, maar het gebouw zelf was te klein en niet geschikt voor een vestiging. “Wij hebben de site uitgebreid en plannen gemaakt voor een nieuw en ruimer gebouw, dat voldoet aan de wensen van Albert Heijn”, aldus Dave Van Hyfte. “De bouwvergunning is intussen klaar. De site is nu meer dan 7.000 m² en het gebouw krijgt een winkeloppervlakte van 2.200m². Voor we met de bouwwerken kunnen beginnen, moet er eerst een archeologisch onderzoek op de site worden uitgevoerd.” Als dat onderzoek niets spectaculairs oplevert, zullen de bouwwerken in maart beginnen. Het is de bedoeling dat Albert Heijn nog dit jaar de deuren van zijn nieuwe vestiging in Adegem opent.

(Leopold Veirman)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.