Akwalux: passie voor licht en water in jouw tuin

Lawrence Desmet en Maxim Samyn.© SM
Lawrence Desmet en Maxim Samyn.© SM
Redactie KW

Lawrence Desmet (32) van LED Elektriciteitswerken en Maxim Samyn (31) van Samyn Sanitair/CV slaan de handen in elkaar en hebben samen Akwalux opgericht. Met hun bedrijfje handelen ze in alle maatwerk van waterzuilen en buitendouches in een naadloos design gecombineerd met licht en/of stopcontact. “We kiezen resoluut voor kwaliteit.”

“Ik deed een klusje bij een vriend waar Maxim net ook bezig was met het sanitair. Het klikte meteen en we zijn elkaar dan wat beginnen helpen”, steekt Lawrence van wal. “Via mijn neef Ludwig Samyn krijg ik geregeld wat opdrachten”, pikt Maxim in. “Op een dag vroeg hij mij naar waterzuilen voor in een tuin, maar ik vond nergens iets geschikts. Slecht materiaal, slechte afwerking, …

Daarom ging ik zelf aan de slag en toonde ik vervolgens mijn ontwerpen aan Lawrence. Hij was meteen enthousiast en heeft er vervolgens leds in verwerkt, waardoor we een uniek product in elkaar gestoken hadden. We hebben dan ook niet lang getwijfeld om de handen in elkaar te slaan, Akwalux op te richten en het product te registreren. Intussen hebben we ook al prachtige buitendouches ontworpen, waar het strakke design en het functionele aspect elkaar ontmoeten. En we hebben nog plannen.”

Uit eigen streek

Het Rumbeekse duo gaat voor kwaliteit en kiest daarom voor een hoge afwerking en materialen van topkwaliteit, waaronder roestvrij staal en cortenstaal. “Uiteraard zijn er al langer waterzuilen op de markt, maar de afwerking ervan laat vaak te wensen over. Daar spelen wij op in en kiezen we resoluut voor high quality. Onze designs zijn volledig naadloos en we gebruiken altijd materiaal van de beste kwaliteit, dat bovendien uit eigen streek komt. We staan ook altijd open voor de inbreng van onze klanten. We kunnen de ledverlichting aanpassen naar gelijk welke kleur en onze buitendouches kunnen zelfs werken met een contactloze drukknop”, legt Lawrence uit.

Met hun kwaliteitsvolle producten bevindt Akwalux zich in een nichemarkt. “We hopen uiteraard in het oog te springen bij tuin-architecten – waarvan er heel wat toppers in West-Vlaanderen zitten – en installateurs, maar particulieren zijn evengoed welkom bij ons. Met corona is het wel vervelend dat we ons product niet op beurzen kunnen promoten, maar er komen na de altijd kalme winterperiode toch al heel wat aanvragen binnen.” (SM)

Info: www.akwalux.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten