https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

30 extra jobs bij TWE Meulebeke dankzij investering van 13,3 miljoen euro in nieuwe filtratielijn

Ignace Vansteenkiste en Vincent Minne op de bouwsite. © LB
Redactie KW

De innovatielat ligt heel hoog bij TWE Meulebeke, het vroegere Libeltex. Twee jaar geleden werd een nieuwe productielijn en magazijnen voor hygiënetoepassingen gebouwd, wat een investering van 20 miljoen euro met zich meebracht. Nu kiest het bedrijf nog maar eens voor verdere vernieuwing.

“TWE blijft dus duidelijk investeren in de toekomst”, opent manager director Ignace Vansteenkiste. “Eén van de bedrijfsgebouwen langs de Marialoopsteenweg werd gesloopt om nu plaats te maken voor een nieuwe productiehal die 3.300 m² groot is en zal ingezet worden om nonwovenmateriaal te produceren voor zowel luchtfiltratie als geluidsisolatie.”

“Indien als volgens plan blijft verlopen, voorzien we een wind- en waterdichte nieuwbouw tegen week 45, dus half november”, vervolgt Ignace. “Daarna gaat de machinebouw van start. We hopen de productielijn te kunnen opstarten vanaf maart 2022. Met dit nieuwste project is een investering van 13,3 miljoen euro gemoeid.”

Extra werkgelegenheid

“Het is een noodzakelijke investering om aan de vraag van onze klanten te kunnen blijven tegemoetkomen. Het bijkomend volume zal zo’n 3.000 ton bedragen, wat een omzet van 10 tot 12 miljoen euro betekent. Belangrijk is dat met deze investering ook de werkgelegenheid zal uitbreiden binnen ons bedrijf. Er zullen zo’n 30 vacatures dienen ingevuld te worden; productieoperatoren en werknemers voor zowel logistieke als technische functies.”

“Op dinsdag 21 september wordt er op onze bedrijfssite een jobdag georganiseerd. Men kan zich inschrijven via jobdag.meulebeke@twe-group.com.” (LB)

Info: www.twe-group.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.