180 nieuwe jobs bij Bombardier in Brugge na ambitieus investeringsplan

Bombardier stelde de grootse plannen voor.© Davy Coghe
Bombardier stelde de grootse plannen voor.© Davy Coghe
Piet De Ville

Na moeilijke jaren zit de Brugse vestiging van het Candadese Bombardier, een grote speler in de transportsector, opnieuw op het goede spoor. Het bedrijf lanceert een ambitieus plan dat de aanwerving van minstens 180 extra medewerkers ondersteunt. “Ons orderboek is vol. Er is minstens voor vijf jaar werkzekerheid.”

Brugs schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (SP.A) presenteerde dinsdagmorgen de vierde editie van de Brugse Werkbarometer, waarbij halfjaarlijks een aantal kerncijfers over de evolutie van de Brugse arbeidsmarkt worden weergegeven, op de site van Bombardier in Brugge. Daar bleek dat de tewerkstelling in de sectoren dranken, voeding en daarbij horend ook horeca en toerisme sterk afzwakt; een duidelijk gevolg van de coronacrisis.

Meer capaciteit

De sector van de vervaardiging van transportmiddelen doet het echter wel bijzonder goed. En dat is in grote mate te danken aan de aanwervingen bij de Brugse vestiging van de multinational Bombardier, een wereldleider in de transportsector die zich vooral toelegt op de productie van treinen en vliegtuigen. Bombardier Brugge lanceerde een ambitieus investerings- en aanwervingsplan. Dit omvat onder meer een investering van ruim zes miljoen euro in de verhoging van de productiecapaciteit en de modernisering van de site in Brugge. Daarvan is een investering ter waarde van één miljoen euro intussen gerealiseerd.

180 medewerkers

“Het investeringsplan ondersteunt ook de aanwerving van minstens 180 extra medewerkers. Top heden werd daarvan al aan 100 medewerkers een vast contract aangeboden terwijl 80 anderen worden aangeworven met een contract voor bepaalde tijd van twee jaar, met de mogelijkheid dit om te zetten in een vast contract”, zegt Michel Huyghe, die op 1 januari van dit jaar werd aangesteld als Site Director voor de site in Brugge.

Werkzekerheid

“Ons orderboek is vol. Eind december ontvingen we een nieuwe bestelling voor 204 M7-rijtuigen voor de NMBS, wat neerkomt op ongeveer 18 maanden werk voor onze fabriek in Brugge. Daarom is het belangrijk voor ons om massaal te investeren in onze productiecapaciteit en om onze activiteiten te ontplooien, ten voordele van de hele spoorwegindustrie in de regio. Op vandaag werken zo’n 550 mensen op de site hier in Brugge; daarmee zijn we dus wel een bijzonder grote werkgever in de regio. En daarbij komt nog dat er onrechtstreeks nog eens zo’n duizend jobs gegenereerd worden door de industriële activiteiten van Bombardier in ons land. We zijn een sector die sterk afhankelijk is van grote bestellingen, dat hebben we in het recente verleden toen het moeilijk ging nog ervaren, maar het ziet er toch naar uit dat er nu voor de komende vijf jaar werkzekerheid is.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.