123FIX geeft digitale toestellen een tweede leven

Jeffrey Buyck startte in Veurne een filiaal op van 123FIX. Hij geeft digitale toestellen een tweede leven. (foto MVO) © Myriam Van den Putte
Redactie KW

Met het nieuwe filiaal van 123FIX in hartje Veurne wil Jeffrey Buyck samen met de Veurnaars zijn ecologische steentje bijdragen door hun defecte digitale metgezellen een tweede leven te geven zodat ze geen nieuw toestel moeten kopen.

“We richten ons volledig op het herstellen van smartphones, smartwatches, tablets, laptops en desktops tegen een betaalbare prijs”, legt Jeffrey uit. “Dat is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor het milieu. We herstellen alle merken, maar zijn vooral gespecialiseerd in Apple, Samsung en Huawei. Als het nodig is, dan komen we ook aan huis voor een herstelling. Meestal slagen we erin om een defect apparaat te herstellen – met garantie trouwens terwijl de klant erop wacht.”

Jeffrey krijgt te maken met de meest uiteenlopende problemen, maar wat heel vaak voorkomt, zijn gebroken schermen van tablets, laptops en smartphones.

“Dat zie ik vooral bij jongeren”, zegt hij. “De ouderen doen meestal langer met een toestel, maar komt wel regelmatig vragen om de batterij te vervangen. Ook dat is meestal voordeliger dan een nieuw toestel aanschaffen. Nog een veel voorkomend euvel is dat mensen geen wifiverbinding meer kunnen maken.”

“Wanneer een probleem niet meteen duidelijk is, zoals bij bepaalde softwarecomplicaties, zoek ik eerst een mogelijke oplossing en leg ik die voor aan de klant voor eventueel akkoord. Ik houd er natuurlijk ook rekening mee dat het kostenplaatje van een herstelling verantwoord moet blijven. Soms is het ook wel eens te laat: als een toestel waterschade heeft opgelopen en je te lang hebt gewacht kunnen de componenten zodanig zijn aangetast dat herstellen niet meer mogelijk is. Daarom zeg ik altijd: haal je digitale toestel zo snel mogelijk uit het water!”

Jeffrey verkoopt ook handige accessoires in zijn winkel: hoesjes, screenprotectors, laders en kabels …“Binnenkort bieden we ook refurbished iPhones aan”, zegt hij. “Die komen uit Duitsland en ze zijn gecontroleerd op 53 punten, zodat ze even goed werken als een nieuw toestel, maar ze zijn uiteraard stukken goedkoper!”

Voor de diehards heeft Jeffrey een leuk geschenkidee: hij demonteert een oude smartphone en kadert hem in. (MVO)

123FIX Veurne: Noordstraat 2; 058 31 26 19; veurne@123fix.be. Open op dinsdag van 10 tot 18 uur. Maandag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagnamiddag tot 18 uur. Gesloten op woensdag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.