Een toekomstbestendige mobiliteit voor Hoog Kortrijk. Met dit doel voor ogen hebben de bedrijven en hogescholen van Hoog Kortrijk, intercommunale Leiedal en de stad Kortrijk elkaar gevonden. "Een groep enthousiaste medewerkers van Barco, Savaco, AZ Groeninge, Accofisc, Bond Moyson, Vives, SD Worx en nog enkele bedrijven verenigde zich in het tijdelijke netwerk Hoog Kortrijk Morgen om samen na te denken over de toekomst van het bedrijvenpark", aldus de initiatiefnemers. "Ze sloegen de handen in elkaar met Intercommunale Leiedal en de stad en zijn nu klaar om een reeks concrete projecten op poten te zetten die niet alleen de mobiliteit in Hoog Kortrijk, maar ook aspecten als groen, recreatie en gezondheid willen aanpakken."

Beter fietsen en picknickbanken

Hoog Kortrijk Morgen wil het komende jaar tien concrete experimenten neerzetten die snel en zichtbaar resultaat zullen hebben voor de werknemers en studenten. Het bedrijvenpark wordt een soort van proeftuin waarin eenvoudige projecten zullen worden uitgerold die de start zullen vormen van grotere, structurele oplossingen.

Recent werden de eerste concrete plannen van Hoog Kortrijk Morgen voorgesteld aan alle geïnteresseerde bedrijven. "De geplande acties gaan van het verbeteren van de fietsinfrastructuur op onder andere het Kennedy- en Beneluxpark, over het toegankelijk maken van een laadpalennetwerk voor elektrische wagens, tot het uitwerken van wandelroutes of het plaatsen van picknickbanken doorheen het bedrijvenpark." Van deze acties kunnen medewerkers van alle bedrijven op Hoog Kortrijk dan gebruikmaken om duurzamer naar het werk te komen of om tijdens de middagpauze even de benen te strekken en samen buiten te lunchen.

Een toekomstbestendige mobiliteit voor Hoog Kortrijk. Met dit doel voor ogen hebben de bedrijven en hogescholen van Hoog Kortrijk, intercommunale Leiedal en de stad Kortrijk elkaar gevonden. "Een groep enthousiaste medewerkers van Barco, Savaco, AZ Groeninge, Accofisc, Bond Moyson, Vives, SD Worx en nog enkele bedrijven verenigde zich in het tijdelijke netwerk Hoog Kortrijk Morgen om samen na te denken over de toekomst van het bedrijvenpark", aldus de initiatiefnemers. "Ze sloegen de handen in elkaar met Intercommunale Leiedal en de stad en zijn nu klaar om een reeks concrete projecten op poten te zetten die niet alleen de mobiliteit in Hoog Kortrijk, maar ook aspecten als groen, recreatie en gezondheid willen aanpakken." Hoog Kortrijk Morgen wil het komende jaar tien concrete experimenten neerzetten die snel en zichtbaar resultaat zullen hebben voor de werknemers en studenten. Het bedrijvenpark wordt een soort van proeftuin waarin eenvoudige projecten zullen worden uitgerold die de start zullen vormen van grotere, structurele oplossingen. Recent werden de eerste concrete plannen van Hoog Kortrijk Morgen voorgesteld aan alle geïnteresseerde bedrijven. "De geplande acties gaan van het verbeteren van de fietsinfrastructuur op onder andere het Kennedy- en Beneluxpark, over het toegankelijk maken van een laadpalennetwerk voor elektrische wagens, tot het uitwerken van wandelroutes of het plaatsen van picknickbanken doorheen het bedrijvenpark." Van deze acties kunnen medewerkers van alle bedrijven op Hoog Kortrijk dan gebruikmaken om duurzamer naar het werk te komen of om tijdens de middagpauze even de benen te strekken en samen buiten te lunchen.