Bedrijven bundelen krachten binnen nieuwe concept store in Roeselare

De concept store op De Munt komt tot stand dankzij de samenwerking van zestien partners. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vanaf deze week kunnen mensen die bouw of verbouwplannen hebben, hun woon-, slaap- of badkamer wensen op te frissen of op zoek zijn naar kundig advies, terecht in I-COR. Een unieke locatie op de hoek van de Henri Horriestraat en De Munt.

“Deze store is de eerste in zijn soort in Vlaanderen”, aldus medebestuurder Bart Stragier en zaakvoerder van Latex. “We bieden een totaalconcept van interieur, design en kunst gecombineerd met techniek én ervaring. Vakmanschap is het kernwoord van ons concept. Zestien onafhankelijke vakmannen hebben voor deze conceptstore hun sterktes gebundeld. Met topmaterialen en topafwerking streven we naar de perfectie, gecombineerd met de nieuwste technieken.”

Deze ruimte van 450 m² heeft de vorm van een Z en stelt een veelvoud van interieursegmenten tentoon. Haarden, vloeren, gordijnen, verlichting, keuken, plafonds, sanitair, meubilair en buitenafwerking, allemaal samen onder één dak. “Het is niet de zoveelste pop-up”, klinkt het ambitieus. “Onder het actieplan ‘Roeselare bloeit’ zijn we ervan overtuigd dat dit de visie is om vertrouwen te creëren. Het is geen winkel om te kopen. Wel een totaalbeleving om nieuwe dingen te ontdekken en mensen op ideeën te brengen. Het is ook de bedoeling om deze unieke ruimte te gebruiken voor evenementen die een link hebben met het totaalplaatje. Denk maar aan kookdemonstraties of kunsthappenings. Met dit concept willen we de groeiende leegstand in de Roeselaarse binnenstad een nieuw elan geven.” De zestien, vooral Roeselaarse partners, zijn: AGP Soliver, Cartilles, De Plancke, interieurarchitect De Keyzer, Demonie Hout, Laconte & C°, Latex, Hillewaere Algemene Electriciteit, Samyn Wonen, Sinnfoort designmeubelen, Sleeplife, Studio Verde, The Lightstore, Westvlaams Tegelhuis, Xeiling en Koen-Frans Deweerdt zorgt voor de factor kunst. I-COR is open op woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 13.30 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 12 en van 13.30 tot 18 uur.

Voor meer info kun je terecht bij Concept Manager Diederiek Degryse op 0474 97 45 97 of surf naar www.i-cor.be. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier