Bedrijfsleider Stefaan Van Hulle: “Iedere morgen zwemmen geeft me tonnen energie”

Stefaan Van Hulle in de nieuwe showroom die sinds drie maanden in gebruik is. © Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

Stefaan Van Hulle van de gelijknamige Bouwservice engageert zich sociaal en laat zich ook nog sportief gelden. Hij is aandeelhouder bij Club Brugge, maar hij houdt er ook aan om er samen met zijn dochter en zoon op uit te trekken.

Stefaan Van Hulle is de derde generatie die van Bouwservice Van Hulle een florissant bedrijf maakt en ondertussen toont de vierde generatie ook al interesse. Tielt Koers dit jaar normaal op 1 oktober is een jaarlijkse uitstap met de werknemers. Maar nu de wedstrijd niet plaatsvindt, zorgde de CEO voor een verrassing. Om maar te typeren dat de zaak qua mindset ondanks de groei altijd een familiebedrijf is gebleven.

Je bent ook aandeelhouder van Club Brugge. Hoe word je dat?

“In 2009 was ik in de vzw beland. We maakten daar met 100 mensen deel van uit. In 2012 werd de vzw omgevormd tot een nv. Iedereen uit de vzw kreeg ook de kans om aandelen te kopen, maar op dat moment stond Club er nog niet voor zoals op dit moment het geval is. Naast voorzitter en hoofdaandeelhouder Bart Verhaeghe zijn nog acht mensen aandeelhouder. En daarbij ook een serieuze Tieltse connectie met Luc en Carole Maes (Latexco) en mijn neef Karel Vlaemynck.”

Waar vinden we je terug in het stadion?

“Ik heb in alle hoeken van het stadion al plaatsgenomen, maar nu zit ik in de hoofdtribune. Als ze Bart Verhaeghe in beeld brengen, is de kans niet klein dat je mij ook ziet. Ik zit er vlak achter en blijf ook een echte supporter. Hoe slechter het gaat, hoe meer ik ze ga aanmoedigen. Vorig jaar heb ik ook drie verplaatsingen gedaan in de Champions League. Madrid lukte niet, maar in PSG, Galatasaray en ManU ben ik geweest. Iedere keer vergezeld door iemand anders: eens met mijn vrouw, een keer met mijn dochter en eenmaal met mijn pa. Bij ons in het bedrijf zitten ook veel Club-fans. Uiteraard ook supporters van RSC Anderlecht, maar bij momenten is het ook leuk om die in je firma te hebben.” (lacht)

“Ik durf wel eens proeven van het studentenleven van mijn kinderen”

In coronatijden moet je in bubbels naar het voetbal. Woonde je al wedstrijden bij?

“Ik was erbij tijdens de stadsderby tegen Cercle van afgelopen weekend. Er zat ‘maar’ 9.000 man in de tribune, maar ze hebben voor een mooie sfeer gezorgd. Dit weekend is er de topper tegen RSC Anderlecht, maar ik ben op weekend naar Durbuy. Al betekent dat niet dat ik de wedstrijd niet zal volgen…”

Sport je zelf veel?

“Vroeger speelde ik veel tennis en squash. Met vrienden heb ik ook vaak grote fietsreizen gemaakt. Nu beoefen ik sporten waarvoor ik niet moet afspreken, sporten die ik dus in mijn eentje kan doen. Fietsen en lopen horen daarbij, maar iedere morgen zwem ik ook een kilometer in onze zwemvijver. Ik ben daar ‘s morgens naar toe gezogen. Ik haal er enorm veel energie uit om de dag te starten. Ik zwem nu nog zonder pak, de watertemperatuur bedraagt 14 graden. Tussen de 12 en 9 graden zwem ik met pak. Als het kouder wordt, las ik mijn winterbreak in. Ik moet beroepshalve ook veel op restaurant, dat sporten is dus wel nodig voor het evenwicht.”

Je behoort ook tot de Raad van Bestuur van Mivalti.

“Oprichter Christian Vande Vyvere zocht me aan vlak voor hij stierf. Hij noemde Mivalti zijn vierde kindje. Zijn eerste drie hadden hun weg gevonden, over zijn vierde maakte hij zich wat zorgen. Ik heb me daar dus geëngageerd. Philippe Dubaere, hier mijn buur met zijn bedrijf Dumobil, is er voorzitter van de Raad van Bestuur. Zelf heb ik het geluk gezond te zijn, mijn ouders zijn gezond en mijn vrouw en kinderen ook. Je kunt dit engagement naar de maatschappij toe zien als een vorm van dankbaarheid.”

In 2018-2019 was je ook voorzitter van de Lions Club Tielt. Wat doen jullie zoal?

“We houden onze eigen fundraising en ons grootste event is dat we jaarlijks een 500-tal mensen uit Tielt en omgeving in de Europahal een nieuwjaarsmaal aanbieden. De kinderen krijgen er cadeautjes en we bezorgen die mensen een leuke namiddag. Het zijn de sociale organisaties die de uitnodigingen uitsturen. Maar het is toch frappant hoeveel mensen het financieel moeilijk hebben.”

Je bent ook een echte familieman.

“Met mijn beide ouders heb ik een vriendschappelijke relatie. Ik ben al 22 jaar gelukkig getrouwd met Fanny, een schitterende mama voor onze kinderen. We werken ook al 12 jaar zij aan zij. Met mijn twee kinderen deel ik een hobby. Louis rijdt te paard en nu hij op kot zit, zorg ik tijdens de week voor zijn paard. Met Stefanie deel ik mijn passie voor Club Brugge. Toen Stefanie de humaniora beëindigde, had ik beloofd met haar op reis te gaan. Ik vreesde dat ze naar New York zou willen, maar twee jaar geleden zijn we op haar voorzet Columbus-gewijs met de mobilhome door Frankrijk getrokken. En met mijn zoon heb ik dat nu overgedaan. We zijn naar het Friese waddeneiland Schiermonnikoog gereden. Ik heb dus een goede band met mijn kinderen. Het gebeurt wel eens dat ik ook eens mee ga proeven van hun studentenleven. Het is nog gebeurd dat ik de Overpoort hielp sluiten.”

Hoe was je eigen studententijd?

“In de humaniora was ik niet de beste student, maar ik vatte toch de studies Handelswetenschappen aan. Uiteindelijk ben ik daar in de voorziene vijf jaar ook door geraakt. In mijn derde jaar was ik preses van Hermes, de grootste studentenclub van Antwerpen. We hadden 1.500 leden en organiseerden onder meer skireizen met 250 studenten voor wie we twee hotels afhuurden. Dat was een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ik kon ook maar genieten van het studentenleven als ik wist dat mijn resultaten goed waren. Je moet iets hebben om te vieren. Ik leerde er ook de kracht van een goede groepssfeer kennen. Er zijn altijd wel ergens fricties, maar een goede sfeer kan een enorme dynamiek geven aan je bedrijf.”

Je ging wel niet meteen aan de slag in het familiebedrijf.

“Toen ik afstudeerde was mijn vader nog maar 52 jaar. Ik ben eerst een half jaar naar Chili geweest waar ik een job had in de dakbedekkingssector. Mocht ik nog een paardenbril gehad hebben, dan is die daar afgevallen. De Chileen die er mijn baas was, heeft toen zijn werk opgezegd en is meegekomen naar België. Hij is hier komen studeren, woonde anderhalf jaar bij ons, behaalde een MBA in Brussel en was uiteindelijk getuige op ons huwelijk. We zijn later ook nog enkele keren terug geweest naar Chili. Het is een prachtig land van 5.000 kilometer lang waar je alle natuurelementen aantreft.”

Je ma Trees Pieters was volksvertegenwoordiger voor de CVP. Zelf nooit overwogen om in de politiek te gaan?

“Ik ben getriggerd en ook gevraagd geweest. Ik heb het niet gedaan en ben daar nu blij om als ik zie wat er allemaal gebeurt. Maar ik volg het nog wel op de voet. Probleem is dat men nooit een ander laat scoren. Zo werkt het niet als je een groep wil vormen.”

Stefaan Van Hulle van Bouwservice Van Hulle

Privé

Stefaan Van Hulle (49) is getrouwd met Fanny Galle. Ze wonen met hun kinderen Stefanie (20 jaar, derde jaar TEW in Gent) en Louis (18, eerste jaar vastgoed in Gent) in Meulebeke.

Bedrijf

Bouwservice Van Hulle bestaat 75 jaar. Na grootvader Noë en pa Nick is Stefaan de derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf. Op 11 september moest normaal een feest met 1.200 genodigden voor de 75ste verjaardag plaatsvinden.

Sinds drie maanden heeft men de intrek genomen in een nieuwbouw langs de Robert Tavernierlaan 1 in Tielt.

Activiteit: handelaar in bouwmaterialen, daarnaast ook aannemer van vloerwerken en gyprocwerken.

Werknemers: 75 in dienst, 120 vaste onderaannemers.

Omzet: +/- 40 miljoen euro.

Bedrijfsleider Stefaan Van Hulle:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier