https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bedrijf van ex-schepen Frank Gheeraert stopt de activiteiten

Frank Gheeraert moest vorige week zijn vijf overgebleven werknemers vertellen dat ze geen werk meer hebben. © pco
Redactie KW

Frank Gheeraert, de voormalige schepen van Langemark-Poelkapelle, moest de activiteiten van zijn bedrijf Gheer-aard stopzetten. “Het zal waarschijnlijk uitdraaien op een faillissement”, zegt een aangeslagen zaakvoerder.

De naam van Frank Gheeraert dook deze week nog eens op in alle media. Maandag begon in Ieper de rechtszaak rond het seksfeestje in zomerbar La Brasa waar de voormalige schepen van Langemark-Poelkapelle in de zomer van 2018 op aanwezig was. Twee verdachten staan er terecht op verdenking van voyeurisme en bedreigingen, nadat ze zo’n 180 foto’s van het feestje verspreidden via sociale media.

Maar ook op professioneel vlak kreeg Gheeraert nu een zware klap te verwerken. Vorige week donderdag kregen de vijf overgebleven medewerkers van de bvba Gheer-aard te horen dat ze geen werk meer hadden. Eind 2019 stonden nog negen personeelsleden op de payroll. Het familiebedrijf, dat in 1988 gesticht werd door de ouders van Frank Gheeraert en gevestigd is in de Klerkenstraat, bood vers gesneden groenten en aardappelen aan in de hele provincie en in de regio in het bijzonder. “De coronacrisis heeft ons veel leed bezorgd”, aldus Frank. “Driekwart van onze omzet was bestemd voor de horeca, maar die ligt al geruime tijd stil. In de Ieperse industriezone hadden we onlangs een gebouw gekocht om te kunnen uitbreiden. Gelukkig hadden we nog niet alle voorbereidende werken aan dat gebouw uitgevoerd, waardoor de kosten nog hoger zouden opgelopen zijn. Het was nodig om er nu mee te stoppen. We konden de activiteiten onmogelijk financieel verder dragen. Onze toekomst en die van de medewerkers ligt wel in duigen.” (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten