Bedrijf uit Oostkamp gaat vliegtuigonderdelen produceren met 3D-printer

Redactie KW

BMT Aerospace in Oostkamp gaat titanium onderdelen produceren met behulp van de 3D-printtechniek en richt hiertoe een nieuw bedrijf op: AMT-Titastar.

“BMT Aerospace en de Franse vennootschap Advanced Electrical Tools stappen samen in deze vernieuwende technologie door de oprichting van de onderneming AMT-Titastar”, verduidelijkte CEO Luk Roels van BMT Aerospace tijdens het bedrijfsbezoek door Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

“In eerste instantie worden intelligente boormachines ontwikkeld en geproduceerd. Deze tools zijn uitermate geschikt voor het boren van vliegtuigstructuren, die opgebouwd zijn uit verschillende materialen. We starten met de aankoop van één 3D-printer voor onze vestiging in Aalter. Daar komt ook de maatschappelijke zetel van AMT-Titastar. Als de techniek aanslaat bij onze afnemers, met name de vliegtuigbouwers, komen er mogelijks nog printers bij, eventueel ook in onze vernieuwde vestiging in Oostkamp.”

BMT Aerospace had woensdag nog meer nieuws in petto. Het bedrijf mag namelijk onderdelen leveren voor het aandrijfmechanisme van de vleugelkleppen van de nieuwe Airbus A350-1000. Het eerste afgewerkte toestel wordt in 2017 verwacht.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier