Bed and breakfast en wellness Villa Cecha opent de deuren

Karel Horemans en Emmy Sandor van Villa Cecha. © GLO
Gillian Lowyck

In de Lavendelstraat in Oostende opent binnenkort een gloednieuwe wellness en bed and breakfast de deuren.

Villa Cecha is een initiatief van Karel Horemans (49) en Emmy Sandor (43). “Het huis is in de jaren zeventig gebouwd door mijn schoonouders”, vertelt Emmy, die vertaler-tolk is en haar eigen bedrijf heeft. “Ter ere van hen hebben we de zaak Cecha genoemd – ze heten Cécile en Charel.”

“Karel heeft jarenlang in de horeca gewerkt”, gaat Emmy verder. “Hij was aan de slag in sterrenrestaurants, onder meer in de Au Vigneron. Hij werkte ook lang in visrestaurant Jan Breydel in Roksem, waar ze alles zelf maakten. Er werd niets aangekocht. Zo heeft hij heel wat ervaring opgedaan en kent alles van de keuken. Toch wilde hij nooit een eigen restaurant. We hebben twee kinderen en hij koos voor het gezin.”

De laatste jaren werkte Karel in een cateringbedrijf. Die job stopt hij nu om zich fulltime op Villa Cecha te concentreren. “We bieden wellness aan met een culinaire beleving”, vertelt Emmy. “Mensen die een arrangement boeken, zullen culinair verwend worden. We werken voornamelijk met streekproducten. Er zal veel vis zijn – we zitten tenslotte aan de Noordzee – maar er zijn ook vegetarische opties.”

De wellness bestaat uit een Finse sauna, een Turks stoombad en een buitenjacuzzi. “De wellness is volledig privé. De gasten van de B&B zitten apart. We werken ook met freelance massagetherapeuten.”

De bed and breakfast telt vier kamers. “We hebben al veel boekingen”, zegt Emmy trots. “We kennen veel handelaars uit Stene en die zijn heel tevreden dat er hier eindelijk een plek komt waar mensen kunnen overnachten. Dat was hier voordien niet. En dat terwijl Stene een heel populaire plaats is om te wandelen en te fietsen. Feestzaal Ten Stuyver is hier ook dichtbij en ook voor hun gasten is dit ideaal.”

De deuren van Villa Cecha (Lavendelstraat 4) zwaaien officieel open op vrijdag 13 september, maar gaat echt van start op vrijdag 20 september. Alle info en boekingen via http://www.villacecha.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier