Beaulieu verhuist meubelstoffenafdeling naar Roemenië, werknemers kunnen elders aan de slag

Beaulieu brengt een deel van de productiecapaciteit van haar meubelstoffendivisie in Kruishoutem over naar de productie-eenheid in Roemenië.


Daardoor verdwijnen 34 jobs bij de Belgische vestiging van Beaulieu International Group (B.I.G.), of toch in de afdeling van de meubelstoffen. De beslissing is er gekomen door de huidige marktsituatie, de groeiende internationale concurrentie, de hoge productiekost en de aanhoudende druk op de verkoopprijs, zo laat het bedrijf weten via een persbericht.

Operatie tegen midden 2015 wellicht afgerond

Door verschillende investeringen blijft het aantal jobs binnen de groep in België weliswaar behouden. In eigen land investeerde de groep al in nieuwe weefgetouwen voor de divisie technisch textiel, eveneens in Kruishoutem. En in Wielsbeke wordt een nieuwe productielijn operationeel voor ‘Luxury Vinyl Tiles’. Door die investeringen blijft het totale aantal jobs binnen de groep in België behouden. “De betrokken werknemers van de meubelstoffendivisie zullen dan ook, via gerichte begeleidingsmaatregelen, ingezet kunnen worden binnen andere vestigingen van de groep”, klinkt het.

“We gaan nu aan tafel met de sociale partners, en hopen de operatie tegen midden 2015 afgerond te hebben”, zegt woordvoerder Steven Ryon, die beklemtoont dat er geen naakte ontslagen vallen. “De meubelstoffen is een heel kleine activiteit, en een moeilijke sector. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat ook meubelfabrikanten wegtrekken, waardoor wij ons de de vraag moesten stellen hoe we ons op de toekomst moeten voorbereiden. Daarom hebben we beslist een deel van de productie te delokaliseren. We geloven in het plan dat we de sociale partners hebben voorgelegd.” Vorig jaar nam de meubelstoffendivisie van B.I.G. al de collecties van Tissat Interior Fabrics en Ragolle Fabrics over om het productassortiment verder te diversifiëren.

Investeringen in Rusland en Spanje

In het buitenland sloot Beaulieu eerder dit jaar een voorwaardelijk akkoord over het verwerven van een meerderheidsbelang in Opus, een distributeur van vloerbekleding in Rusland. En vorige week nog werd een overeenkomst bereikt voor de overname van Doménech Hermanos, een Spaanse speler in de productie en distributie van technisch naaldvilt en kunstgras.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.