Beaulieu beëindigt samenwerking met CEO na “grondig meningsverschil”

Redactie KW

Textielgroep Beaulieu International Group (BIG) heeft donderdag de samenwerking beëindigd met zijn CEO Geert Roelens en met human resources-verantwoordelijke Steven Ryon.

Dat gebeurde “na een grondig meningsverschil met de voltallige raad van bestuur”, zegt woordvoerder Peter Vanhove vrijdag. Meer details wilde hij niet kwijt. Voorzitter Francis De Clerck neemt tijdelijk de leiding over van het bedrijf, luidt het nog.

Bruggeling Geert Roelens (ex-Bekaert) volgde in 2011 Francis De Clerck op aan het hoofd van de groep. Nu worden de rollen dus opnieuw omgekeerd. Geert Roelens koos voor een andere koers van groei en vooruitgang, waarbij de groep zijn marktaandeel wilde vergroten met overnames en honderden miljoenen aan investeringen. Het hoofdkwartier van BIG zou volgend jaar verhuizen van Waregem naar Wielsbeke, waar de wieg van het imperium van Roger De Clerck stond.

Beaulieu International Group telt wereldwijd 4.325 medewerkers, verspreid over 29 vestigingen waarvan zes in België. De textielgroep is goed voor een omzet van 1,7 miljard euro.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.