Bavikhove krijgt vanaf september een maandagmarkt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenenhad het ‘Gemeentelijk reglement met betrekking tot ambulante activiteiten op de openbare markt’ gedeeltelijk hervastgesteld.

Dit moest toelaten om in Bavikhove een markt te houden. “Door het wegvallen van de detailhandel in dagelijkse producten dreigt in de deelgemeente Bavikhove een gebrek aan aanbod. Dit is vooral een probleem voor mensen met een verminderde mobiliteit die er niet altijd in slagen buiten de deelgemeente hun inkopen voor dagelijkse producten te doen. De organisatie van een wekelijkse markt in Bavikhove kan hier een maatschappelijke nood invullen”, luidde de motivatie van het college.

“De maandagnamiddag is een moment dat in vergelijking met bestaande markten in de regio minder ingevuld is. Er wordt ook enkel gewerkt met vaste abonnementen en niet met losse plaatsen. Het aanbod op de markt in Bavikhove wordt beperkt tot vleeswaren en gevogelte, geroosterd vlees, vis, snoep en gebak, kaas en zuivel en groenten en fruit. Door de wet op ambulante en kermisactiviteiten op de openbare markten en kermissen moeten de wijzigingen aan het gemeentelijk marktreglement aan de gemeenteraad voorgelegd worden”, duidt bevoegd schepen van economie Patrick Claerhout (N-VA).

De gemeenteraad keurde het voorstel goed. Vanaf 1 september krijgt Bavikhove dus een marktdag op maandag, dit van 13 tot 18 uur.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier