Batjes in Roeselare starten dit jaar met vuurwerk van de hoop

Vorig jaar werd de Grote Markt al eens succesvol omgetoverd tot een groot zomers terras. Dat zal dit jaar opnieuw het geval zijn. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Vorig jaar werd de Grote Markt al eens succesvol omgetoverd tot een groot zomers terras. Dat zal dit jaar opnieuw het geval zijn. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vier dagen in alle gezelligheid shoppen en genieten van een terrasje of animatie, dat is het recept voor de Roeselaarse Batjes. Van vrijdag 25 tot maandag 28 juni kun je in de vele winkels terecht voor ‘een batje’.

De stad doet er alles aan om van de Batjes, van vrijdag 25 tot maandag 28 juni, een groot succes te maken. Op vrijdag 25 juni zijn veel winkels al extra lang open, ten minste tot 20 uur, en ook op zondag zijn de winkels vanaf 10 uur geopend. De nodige voorzorgsmaatregelen worden voorzien om coronaveilig te kunnen shoppen.

Belevingsplein

Naast de handelszaken, is er ook bijzondere aandacht voor de horeca. Het traditionele vat op vrijdag vindt nog niet plaats. Net zoals vorig jaar werd de Grote Markt omgetoverd tot een groot sfeerterras waar je bij mooi weer zalig kan verpozen. Uiteraard kan je ook terecht op de vele andere terrasjes.

Het Polenplein wordt dan weer een heus belevingsplein op zaterdag 26 en zondag 27 juni, telkens van 12 tot 18 uur. Kom met je gezin heel wat doe-activiteiten ontdekken op het Polenplein. Alles wordt coronaveilig georganiseerd op een afgebakend terrein voor maximaal 200 personen. Diverse Urban Games kan je ontdekken. Na een korte registratie bij het betreden van het terrein kan je het parcours met familiesteps, XL schaakbord, petanque, Kubbtornooi, stokkenvangspel en Bambox gaan ontdekken. Je kan er ook een bezoekje brengen aan de KOERSbus.

Op het Stationsplein zijn de kinderen dan weer baas. Ze kunnen er zich uitleven in de speelcontainer, er is een alternatieve draaimolen en straatanimatie.

Mobiele acts

De huidige situatie laat het niet toe om concerten en optredens te organiseren, maar de stad voorziet extra straatanimatie. In functie van wat de coronamaatregelen toelaten, verplaatsen lokale artiesten, horeca-acteurs en straattheater zich van plein tot plein en van straat tot straat.

“Als kick-off van deze kleurrijke zomer, genieten we vrijdagavond 25 juni om 23 uur elk voor onze deur of in eigen tuin en op voldoende afstand van elkaar, van een spetterend vuurwerk van de hoop, dat vanop verschillende locaties in de stad zal afgevuurd worden. Je hoeft je dus niet te verplaatsen, het vuurwerk zal van alle zijden in Roeselare te zien zijn”, aldus burgemeester Kris Declercq. “We willen iedereen uit Beveren, Beitem, Oekene, Rumbeke en Roeselare de kans geven om het vuurwerk bij hem in de tuin of op de stoep te bewonderen: vuurwerk als bron van hoop en ook als eresaluut aan al de mensen die we het voorbije anderhalf jaar onderweg verloren zijn.”

Tijdens de Batjes geldt er een mondmaskerplicht in het kernwinkelgebied. Op zaterdag en zondag wordt een deel van het centrum verkeersvrij gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier