Met de uitdaging 'Leg zonnepanelen op het dak van een ander' roepen ze iedereen op om via www.stroomversneller.be een groot dak te nomineren dat zonnepanelen verdient. Mensen kunnen op die website ook stemmen op de genomineerde daken. De daken met de meeste stemmen krijgen hulp van het Vlaams Energie Agentschap om een zonneproject te realiseren.

De campagne past in het traject 'Stroomversnelling' van het VEA en minister Tommelein om de klimaat- en energiedoelstellingen voor 2020 en daarna te realiseren.

De Vlaming krijgt nu de kans om zelf stroomversneller te worden. Er zijn namelijk heel wat mensen die graag willen investeren in hernieuwbare energie, omdat ze zelf geen geschikt dak hebben of omdat ze op zoek zijn naar een mooi rendement voor hun spaargeld. Tegelijk zijn er een pak gebouwen met een enorm potentieel die vandaag onbenut blijven. De nieuwe campagne wil de brug tussen beide maken.

Minister Tommelein: "De burgers hebben de laatste twee jaren gretig zonnepanelen gelegd op hun eigen daken. Nu vragen we hun hulp om er samen voor te zorgen dat er ook grotere zonneprojecten bijkomen. We dagen iedereen uit om grote daken te nomineren die geschikt zijn om zonnepanelen op te plaatsen. De burger kan zo als 'stroomversneller' de omslag naar hernieuwbare energie een boost te geven".

Via www.stroomversneller.be kunnen mensen een groot dak nomineren dat zonnepanelen verdient. Je kan op die website ook stemmen op de genomineerde daken. Per provincie krijgt het dak met de meeste stemmen hulp van het Vlaams Energie Agentschap om een zonneproject te realiseren.

Volgens minister Tommelein is participatie 'de sleutel' om de energieomslag te doen slagen. "Door een dak te nomineren daag je de eigenaar van een gebouw uit en kan je misschien wel samen een mooi project verwezenlijken", aldus de Open VLD-minister. Voor wie het populairste dak in elke provincie nomineerde is er nog een mooie extra beloning: hij of zij wint een aandeel van 250 euro in een energiecoöperatie.

Meer info: www.stroomversneller.be