Barco neemt nieuwe productiesite The Engine in gebruik

© BELGA
Redactie KW

Technologiebedrijf Barco heeft aan de hoofdzetel in Kortrijk een nieuwe productiesite, The Engine genaamd, officieel in gebruik genomen. Die werd plechtig geopend door onder meer burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en CEO Jan De Witte. Alle kernactiviteiten zijn nu gebundeld op één centrale site.

Sinds 2016 worden alle afdelingen van Barco in België onder één dak samengebracht. Op de nieuwe uitvalsbasis in het Beneluxpark in Kortrijk staat de “One Campus” symbool voor het “One Barco”. Het indrukwekkende The Circle, de hoofdzetel, stond al verbinding met The Lab, het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum en The Pulse voor centrale diensten. Daar komt nu The Engine bij, het kloppende hart van de productie met een omvang van 15.000m², zelfs 20.000m² als het automatische magazijn af is. Door alles samen te brengen wil Barco de diensten dichter bij elkaar brengen om operationeel efficiënter te werken.

De productie verhuisde van Kuurne naar The Engine. De lijnen werden ondertussen geoptimaliseerd en er is gewerkt aan verdere automatisering. Onder meer projectoren, schermen voor de tak ‘Healthcare’ en LCD zijn samen gebracht wat ook toelaat dat werknemers flexibele kunnen ingezet worden.

“In de loop van 2018 zullen we ook de productieactiviteiten van onze Noorse site hier in Kortrijk integreren. Een slimme manier van werken ligt aan de basis van deze fabriek voor de toekomst. Barco werkt hiervoor op verschillende pijlers. Eerst en vooral door het digitaal connecteren van medewerkers en systemen wereldwijd en door automatisering van bijvoorbeeld het logistiek centrum, voorzien begin 2019, en bepaalde assemblage-activiteiten”, aldus Filip Deruijck van Barco.

De verhuis van de productiesites brengt ongeveer 250 extra medewerkers naar de nieuwe campus. In totaal werken tot 450 mensen in The Engine. Kuurne blijft wel de logistieke hub in België, van waaruit alle producten verstuurd worden. Barco pompte de voorbije jaren ongeveer 50 miljoen euro in het project One Campus, waar The Engine dus deel van uitmaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier