Bar Central in de Persijnstraat opent, vuurdoop voor uitbaatster Mieke

Mieke Wydooghe in muziek- en eetcafé Bar Central. © JVGK
Redactie KW

In de Persijnstraat waar vroeger café Hoochie Coochie was, opende Mieke Wydooghe Bar Central. De Izegemse, die al jaren in Kortrijk woont, zag in het pand de ideale locatie voor haar vuurdoop in de horeca. Dieter Dujardin wordt haar rechterhand in de zaak.

“We hebben het café vernieuwd, er is geschilderd, er hangen akoestische panelen, nieuwe verlichting en het terras is aangepast. Het idee om een café te beginnen broedt al jaren bij mij, het was nu of nooit.” Bar Central profileert zich als muziekcafé. “Music, beer and wine is onze ondertitel. We bieden een zestigtal bieren aan. Samen met Mike Malfait heb ik een totaal nieuw foodconcept uitgedokterd. Een tipje van de sluier? Food Can Dance. We werken ook samen met het Kortrijkse Deluxe Distillery en serveren hun gin en wodka.”

Het café is open op maandag in functie van de maandagmarkt en sluit op dinsdag. “We draaien overdag en in de vooravond alternatieve rock, ‘s avonds passeren alle genres. In het weekend wordt het een echt danscafé. Dj Yves Croky wordt de huis-dj van Bar Central. Regelmatig zorgen we voor livemuziek met optredens.” (JA)