Banketbakkerij Sansen al 200 jaar in hetzelfde pand in Poperinge

Banketbakkerij Sansen bestaat 200 jaar. Marc Sansen en Frieda Boucquey ontvingen daarvoor maandagavond een geschenk van de stad Poperinge. We zien bij hen burgemeester Christof Dejaegher (rechts). Links zoon des huizes Dagbert Sansen. © MD
Redactie KW

Er mocht gevierd worden in de Gasthuisstraat in Poperinge, maandagavond, want de lokale banketbakkerij annex chocolaterie huist er al 200 jaar in hetzelfde pand.

Banketbakkerij – Chocolaterie Sansen in de Gasthuisstraat is de oudst gevestigde zaak in Poperinge en omstreken. Het stichtingsjaar situeert zich rond 1815, en de zaak is dus 200 jaar oud. “Eigenlijk is de bakkerij 210 jaar oud. Vroeger was die gelegen dichter bij de Grote Markt, maar toen verhuisde men naar het pand waar onze winkel en bakkerij nu zijn, in de Gasthuisstraat,” vertellen Marc Sansen (70) en zijn echtgenote Frieda Boucquey.

“Wij waren de zesde generatie, maar zijn meteen ook de laatste. Onze zoon wil de stiel niet overnemen”, zegt Marc, die een tijd provinciaal voorzitter van de bakkersbond was, en later nationaal voorzitter. Marc zit al 50 jaar in de branche.

Sansen beschikt over een resem banketspecialiteiten zoals de Poperingse Mazarinetaart, spletters, Keikopjes, schuimtaarten, en hoppebelletjes in chocolade.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier