Resultaat petitie bankautomaten in Bredene bekend

Lars Cattrijsse en schepen Alain Lynneel bij het voormalige ING-kantoor in Bredene Sas. © PM
Redactie KW

Vooruit-gemeenteraadslid Lars Cattrijsse heeft maandag de nagenoeg 900 handtekeningen, die zijn petitie voor een extra bankautomaat op de wijk Sas inzamelde, aan het gemeentebestuur overhandigd.

Schepen voor lokale economie Alain Lynneel (Vooruit) noemde het resultaat een goeie basis voor verdere gesprekken met de grootbanken. “Ook KBC op Bredene Dorp sluit eind dit jaar definitief zijn publieke geldautomaat. Dat maakt het voor inwoners van het Dorp en Sas opnieuw wat lastiger om cash op te halen aan een ATM. Batopin heeft zijn geldautomaten immers gecentraliseerd in een privé pand langs de Kapelstraat.”

Lynneel merkte op dat buurgemeente Oudenburg Batopin blijkbaar wel had kunnen overtuigen om automaten op twee locaties in te planten. “In Bredene hebben ze gewoon eenzijdig de locatie bepaald. Zonder overleg met het gemeentebestuur. Terwijl wij hiervoor absoluut vragende partij waren.”

Vicky Dereere (N-VA) vroeg zich af waarom niet voor de zomer een bevraging van de bevolking was gehouden. “Jullie wisten al voor de zomer dat de bestaande automaten zouden verdwijnen. Met deze petitie vang je straks ongetwijfeld bot bij Batopin. Dit zijn vijgen na Pasen.”

Schepen Lynneel vond in het feit dat Oudenburg twee locaties kreeg toegekend toch voldoende basis voor nieuw overleg. “Oudenburg telt 9.000 inwoners, wij meer dan het dubbele. Dat alleen al is volgens mij een reden om opnieuw met Batopin rond de tafel te zitten.”

(MM/foto PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier